силен апетит

Усвояването на триковете за озаптяване на силен апетит е от изключително значение при отслабването. Ето защо в редовете по-долу ще се фокусираме върху тях.

Хитрини за намаляване на силен апетит

Ограничаване на соленото и пикантното

Прекомерната употреба на сол и пикантни подправки води до раздразнение на лигавица на стомаха и отделянето на стомашен сок. Организмът се опитва да преодолее дразненето и да неутрализира киселината, което причинява усещане за глад. С оглед на това намаляването на солените и пикантните храни е добър начин за регулиране на апетита и поддържане на здравословно тегло.

Прием на повече течности

Освен че подобрява функцията на стомашно-чревния тракт и понижава опасността от констипация (запек), поддържането на оптимален воден баланс в тялото засилва чувството за ситост. Желателно е да се пие по 1 чаша вода преди хранене, за да се намали апетитът. Добра алтернатива на живителната течност са чайовете и неподсладените плодови сокове.

banner

Миене на зъбите – един от изпитаните трикове срещу силен апетит

Много изследвания сочат, че апетитът намалява след измиване на зъбите. Препоръката на специалистите по хранене и диететика е, оралната хигиена да се осъществява непосредствено след вечеря. Причината за това е, че по този начин мозъкът получава сигнали, че времето за хранене е приключило. Ефектът се подсилва от някои съставки на пастата за зъби като мента и розмарин.

Хапване на черен шоколад

Датски учени доказват, че черният шоколад има способността да намалява апетита. Причината се крие в обилното количество антиоксиданти, което съдържа. Тези вещества помагат в контролирането на желанието за сладка, солена и мазна храна. Съветът на научния екип е да не се злоупотребява със сладкото изкушение. По думите им едно парченце след хранене е напълно достатъчно, за да се регулира апетитът.

Още един работещ трик за понижаване на силен апетит

Силният апетит може да бъде победен и с помощта на природния продукт от програма Калорекс – Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Неговата активна съставка – пиноленова киселина от ядки на Корейски бор, стимулира два пептидни хормона, които потискат глада. Става въпрос за холецистокинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство на ситост и предпазват от излишен прием на калории.

Калорекс Апетин превъзхожда останалите продукти за регулиране на апетита не само по качество на съставката, но и по фармацевтичната си форма. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага, осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на активното вещество. В допълнение Калорекс Апетин има удобен прием. Обикновено дозировката варира между 3 и 6 течни капсули дневно. Напълно безопасен е и е подходящ за дълготрайна употреба. За постигане на оптимален ефект се препоръчва приемът на Калорекс Апетин да се съчетае с рационално хранене и физическа активност.

Сподели: