Коремните мазнини

Коремните мазнини представляват вид висцерална мастна тъкан, която се намира дълбоко в стомаха и обгражда вътрешните органи, за разлика от подкожната мастна тъкан, която се намира под кожата. Коремните мазнини са изградени от големи, метаболитно активни мастни клетки, които функционират като ендокринен орган.

Доказано е, че хората с наличие на висцерални мазнини, в сравнение с тези, при които те остсъстват, са застрашени в по-голяма степен от развитие на диабет тип 2, сърдечни заболявания и рак.

Има ли начин за отстраняване на коремните мазнини и какъв е той?
Изследване на Крис Сленц, специалист от Университета Дюк в Северна Каролина, САЩ показва, че аеробните упражнения са един от най-целесъобразните начини за загубата на коремни мазнини, тъй като се изгарят повече калории. Аеробните упражнения са особено подходящи и благоприятни за хора със затлъстяване и наднормено тегло, казват експертите.

banner

Добрият сън е друг фактор, който оказва положително влияние за понижаването на висцералните мазнини. Специалистите са на мнение, че са необходими не по-малко от 6 часа сън, за да се ограничи рискът от натрупването на този вид мастна тъкан. Проучване, публикувано в сп. Sleep посочва, че доброволците, които са спели по-малко от шест часа на денонощие, са повишили натрупването на висцералните мазнини с 32% за период от пет години.

За да се намалят висцералните мазнини е необходимо да се извършат няколко промени в стила на живот – необходимо е в ежедневието да се включат аеробни упражнения, да се осигури не по-малко от 6 часа сън в денонощието, както и да се премине към балансиран хранителен режим.

Калорекс е природен продукт, помагащ за намаляването на телесното тегло, чието огромно предимство е избирателното изграяне на мазнините около корема и талията. Калорекс съдържа екстракт на хидроксицитрат и биологичноактивна форма на хром, за които е доказано, че взаимно потенцират ефекта си по отношение намаляването на теглото и повишават ефекта от аеробните упражнения и здравословния хранителен режим.
Калорекс се приема 2 пъти по 1 капсула дневно, 30 мин. преди хранене.

Сподели: