диета за бързо отслабване

В опит веднага да се сдобият с мечтаното тяло много хора започват диета за бързо отслабване. Този ход обаче е изключително рискован. В следващите редове ще разберете защо. Като за начало вижте какво се случва в организма по време на гладуване.

Ето какво става с тялото, когато е подложено на диета

По време на диета тялото си набавя от храната по-малко енергия, отколкото му е нужна. За да задоволи енергийните си нужди, то се принуждава да използва наличните енергийни запаси. Най-напред черпи енергията, натрупана под формата на гликоген. След като тя се изчерпи, тялото разгражда аминокиселини от протеините (най-вече от мускулите). По този начин мускулната маса значително намалява. Едва накрая тялото разгражда мазнините до триглицериди, за да си набави енергия.

Диета за бързо отслабване = мъчително гладуване без особен ефект

Установено е, че човек има запас от 60-120 гр гликоген в черния дроб, който се съхранява в около 2 л вода. При изразходване на гликогена тази вода също се губи. Вода се губи и при разграждането на протеините. Именно това е причината, поради която човек „ударно“ сваля до 4-6 кг за няколко дни, когато се подложи на диета за бързо отслабване. Ефектът е поразителен, но е мимолетен.

banner

Диетата за бързо отслабване в повечето случаи води до йо-йо ефект

Продължителният период на гладуване води до забавяне на обмяната на веществата, за да се спести наличната енергия. В резултат свалянето на килограми се забавя, което е доста демотивиращо. Масова практика в такива случаи е диетата да се сметне за неефективна и да се преустанови. Проблемът е, че организмът вече е настроен на „бавен метаболизъм“ и веднага превръща постъпилата храна в мазнини. Настъпва йо-йо ефект и се качват още повече килограми.

Вместо на диета за бързо отслабване е силно препоръчително да се заложи на…

Специалистите по хранене и диететика са категорични, че не бива да се предприемат диети за бързо отслабване, тъй като те крият висок риск от йо-йо ефект. Съветът им е да се заложи на балансиран хранителен режим и да се увеличи двигателната активност. За постигане на оптимални резултати те препоръчват и приема на Калорекс/Calorex®. Този природен продукт от продуктовата линия Калорекс е специално създаден, за да подпомогне трайното и здравословно отслабване. Благодарение на двете активни вещества – хром пиколинат и хидроксицитрат – Калорекс избирателно увеличава изгарянето на мазнините и намалява тяхното образуване. Ефектът е най-видим в областта на корема и талията. Ползите от Калорекс обаче не свършват дотук! Той щади белтъчините, намалява апетита и ускорява метаболизма. Освен това е напълно безопасен и има отлична поносимост.

Сподели: