Бързо отслабване – със или без закуска! Тайната е разкрита!

Вероятно сте чували, че закуската е най-важното хранене през деня. Тогава защо толкова често се срещат мнения, че пропускането на закуската е важно за хората, търсещи здравословно и бързо отслабване? Трябва ли да се вярва на тези твърдения? Може ли да намалите теглото си без да се лишавате от вкусната и здравословна закуска?

Защо не бива да пропускате закуската?

Може да се окаже че, прескачайки сутрешното хранене, сте пропуснали няколко важни за отслабването ползи. Проучвания са показали, че намаляването на теглото и последващото му поддържане се постигат по-успешно от хората, които редовно си осигуряват здравословна закуска. Закуската носи няколко ползи за хората, стремящи се към бързо отслабване:

  • добре балансираната закуска засища и намалява нуждата от междинни хранения преди обяда. Това е важно за избягване приема на излишни калории – най-големият враг на стремящите се към отслабване.
  • засищането на глада сутрин позволява следващите хранения да са на по-малки порции. Това намалява риска от нежелано преяждане, особено вечер.
  • закуската дава енергия, която подобрява физическата производителност на тялото. Това може да се ползва много успешно от хората, които търсят повишаване на физическата активност за по-комплексно изгаряне на калории и топене на мазнини.

Безспорните ползи от закуската идват основно тогава, когато в нея са включени здравословни храни, по възможност по-бедни на калории. За предпочитане е да съдържат бавни въглехидрати и протеини.

Може ли пропускането на закуската да помогне в стремежа за по-бързо отслабване?

Ако закуската не съдържа здравословни и бавно освобождаващи калориите си продукти, ползите от нея намаляват. Това важи особено за хората, които не са особено активни физически през деня. За да отслабнат по-бързо, за тях е важно да консумират по-малко калории, отколкото горят. Не е задължително обаче намаляването на калориите да идва за сметка на пропускане на закуската.

По-добрият вариант за здравословно и бързо отслабване би бил да се потърси начин за засилване на метаболизма, оптимизиране горенето на калории и топенето на мазнини.

Вместо да се лишавате от закуска и да понасяте неизбежния глад преди обед, може да разчитате на продуктите от серия Калорекс/Calorex®.

Калорекс Кла/Calorex® Cla действа именно в тези насоки. Той ускорява борбата с наднорменото тегло по 3 начина:

1. забавя усвояването на мазнините

2. ускорява метаболизма

3. повишава изразходването на енергия и горенето на калории

Ybilei_20 godini Borola_WHITE1

borola

Може също да харесате

Коментари

avatar