митове за метаболизъм

Има много митове за метаболизъм. В настоящата статия ще разсеем най-устойчивите, които циркулират в общественото пространство. Вижте кои са те!

Митове за метаболизъм – да разбулим най-устойчивите

Мудният метаболизъм е главен виновник за наднорменото тегло

Излишните калории са основната причина за наднормено тегло. Когато калорийният прием надвишава калорийния разход (т.нар. калориен излишък) излишните калории се отлагат под формата на мазнини. За да се изгорят натрупаните мазнини и да се редуцира теглото тялото трябва да премине в калориен дефицит.

Хората с излишни килограми имат по-бавен метаболизъм

Редица изследвания оборват това твърдение. Оказва се, че страдащите от наднормено тегло имат по-бърз метаболизъм в сравнение с хората с нормално тегло. За мнозина сигурно това звучи нелогично, но си има своето обяснение. По-голямата телесна маса е предпоставка за изгаряне на повече калории при покой и при движение. Казано с други думи, при хората с наднормено тегло се наблюдава повишен основен метаболизъм, който води до повишено горене на калории при усилено движение.

Гените определят скоростта на метаболизма

Всеки човек има различен метаболизъм. Скоростта му обаче се определя предимно от теглото на тялото, мускулната маса и физическата активност, а не толкова от гените. Проучвания показват, че генетичните разлики в базовия метаболизъм на два индивида с еднакво телесно тегло и телесен тип са минимални – едва 3-8%.

Митове за метаболизъм – след като развенчахме едни от най-дълбоко вкоренените, да поговорим за природния начин, по който може да се ускори обмяната на веществата

За увеличаване скоростта на метаболизма специалистите у нас препоръчват Калорекс/Calorex®. Това е изцяло природен продукт, който дава мощен тласък на обмяната на веществата и едновременно с това помага на тялото да гори излишните мазнини. Положителният ефект на Калорекс е резултат от рационалната комбинация от екстракт от тропическия плод Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките са така подбрани че да забързват метаболизма и да намаляват количеството мазнини чрез увеличаване на изгарянето и потискане на синтеза им. Ползите от Калорекс обаче не свършват дотук! Той потиска апетита, намалява нивото на триглицеридите и холестерола и регулира нивото на глюкозата в кръвния серум.

Калорекс не излага здравето на риск. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за дълговременна употреба. Дозира се по 2-3 капсули, 30 минути преди хранене. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителен прием, съчетан с балансиран хранителен режим и редовна физическа активност. Калорекс е наличен онлайн в сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

Сподели: