във форма

Искате винаги да сте във форма и отлично здраве, но и без бюджетът ви да намалява драстично? Ние имаме добри новини! Ще ви разкрием как да тренирате ефективно, да се грижите за себе си и да спестите пари.

Независимо от това дали желаете да отслабнете, да натрупате мускулна маса или просто да бъдете по-здрави и във форма, упражненията ще помогнат по-лесното достигане на вашата цел. Благодарение на фитнес залите, всичко е по-лесно, но посещенията могат да струват много, а всъщност – има множество начини, по които да предизвикате себе си извън фитнес залата. Нека не забравяме, че само спорт не е достатъчен, защото ако се храните нездравословно – то едва ли ще видите особени резултати.

Намерете и използвайте точното приложение

Ако искате да сте във форма и да спестите пари, приложенията за фитнес са добра алтернатива, която може да използвате. Те обикновено са значително по-евтини от абонаментите за фитнес и дори – безплатни. Също така, може да спортувате навън, където също ще укрепите мускулите си, ще подобрите баланса и ще поддържате формата си.

banner

Пийте вода, вместо спортни напитки, за да сте във форма

С умората идва и потта. Тялото ни започва да губи не само течности, но и минерали като хлорид, калий и натрий. За да утолят жаждата си, мнозина употребяват изотонични напитки – те са полезни, защото възстановяват загубената вода и съдържат минерали.

Не е необходимо да правите същото, защото алтернатива има – минерална вода с щипка сол, което е приблизително еквивалентна спортна напитка и е значително по-евтина. А, ако тренировката продължава не повече от час, дори само минерална вода е достатъчна.

Направете си протеинови шейкове сами

Много хора се грижат за храненето си, разчитайки на протеинови шейкове, които подпомагат изграждането на мускули. Има ги навсякъде в супермаркетите, но те често съдържат много добавки, изкуствени аромати и подсладители. Евтини и здравословни алтернативи са домашните шейкове, които може да направите сами – в летния сезон, може да вземете 1 банан и 2 шепи ягоди, заедно с кефир и да блендирате. А, ако желаете – може да добавите фино смлени овесени ядки или пък малко бадемово брашно, защото фибрите които се съдържат в тях ще ви държат сити за по-дълго време.

Изградете си домашен фитнес, с който ще останете във форма

Това стана изключително популярно по време на пандемията – велоергометър, дъмбели, гирички, щанги и каквото още се сетите. Ако не ви се влагат толкова средства, макар това да е дългосрочна инвестиция – може да ги потърсите и втора употреба. Също така, използването на допълнителни тежести правят упражненията още по-ефективни. Макар че не изглеждат като нещо особено, те са изключително полезни. Лентите за тренировки – също!

Излезте, разходете се и потренирайте

В България има пътеки за отдих, както и площадки със спортни съоръжения, от които може да се възползвате. Естествено, недостатъкът е, че не може да настроите оборудването според вашия ръст и тегло, но пък са безплатни! А, ако не сте опитали това – съветваме ви да го направите, защото съчетанието от разходка и тренировки навън, сред природата – това усещане няма как да изпитате в залата!

Във форма през всеки сезон само с един достъпен продукт

Специалистите по хранене у нас препоръчват прием на Калорекс / Calorex® като средство за засилване на метаболизма, което е с отлично действие и на достъпна цена. Той е изцяло натурален продукт, който е висококачествен и благодарение на комбинацията си от екстракт от Гарциния Камбоджа и биологично активна форма на хром (хром пиколинат), подпомага изгарянето на мазнини. Освен всичко това, продуктът повлиява благоприятно нивата на кръвната захар и съдейства за понижаване на холестерола, както и триглицеридите в кръвта. За най-добри резултати, приемайте в продължение на поне 3 месеца в комбинация с физическа активност и подходящ хранителен режим.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: