Гарциния Камбоджа

От години хората с наднормено тегло използват Гарциния Камбоджа като помощно средство при отслабване. Преценете сами дали подходът им е правилен, след като се запознаете по-отблизо с този тропически плод с екзотично име.

Какво представлява Гарциния Камбоджа?

Както вече споменахме в началото, Гарциния Камбоджа е тропически плод. Въпреки много по-малките си размери на външен вид силно наподобява тиква. Известен е още като Малабар тамаринд и кудампули. Произхожда от дърво със същото име, което вирее в Южна Индия. Използва се от местните като подправка и като лек срещу орофарингеални инфекции, хепатит и храносмилателни проблеми. Славата му на Запад се дължи на факта, че ускорява метаболизма на мазнините и създава усещане за ситост. Именно тези качества го превръщат в мощно оръжие в борбата срещу излишните килограми.

Какви други ползи за здравето има Гарциния Камбоджа?

Полезното действие на Гарциния Камбоджа обаче не се изчерпва само с отслабващия ефект. Този тропически плод съдейства за:

  • намаляване на т.нар. „лош“ холестерол (LDL)
  • забавяне на липогенезата (синтезът на липиди)
  • понижаване на триглицеридите
  • регулиране на кръвната захар
  • предпазване от генитални инфекции
  • повишаване на енергията и намаляване на усещането за умора
  • укрепване на естествените защитни сили на организма
  • повишаване нивото на хормона на щастието серотонин
  • справяне със запека

На какво се дължат чудодейните свойства на Гарциния Камбоджа?

Полезното действие на Гарциния Камбоджа се дължи на изобилното количество хидроксицитринова киселина в състава. Редица проведени изследвания доказват, че тя е изключително ефективна за изгаряне на мазнините и понижаване на апетита. Механизмът ѝ на действие е следният – блокира специфичният ензим цитрат лиаза, който катализира синтезата на мазнини в тялото. Повишава нивата на мозъчния хормон серотонин, който намалява усещането за глад. Улеснява усвояването на глюкоза в организма. Понижава триглицеридите и т.нар. „лош“ холестерол, като едновременно с това повишава „добрия“ холестерол.

Кой не бива да приема Гарциния Камбоджа?

Гарциния Камбоджа не е подходяща за бременни жени, тъй като не е изследвано въздействието му върху плода. По същата причина кърмачките трябва да го избягват.

Съветът на специалистите е и приемащите антикоагуланти (противосъсирващи средства) да се въздържат от Гарциния Камбоджа.

Гарциния Камбоджа не се препоръчва още за страдащите от болестта на Алцхаймер или друга форма на деменция, тъй като може доведе до влошаване на състоянието.

Кой е продуктът у нас, който съдържа оптимално количество екстракт от Гарциния Камбоджа за трайно отслабване?

Специалистите по хранене и диететика съветват всички, които искат пълноценно да се възползват от ползите на Гарциния Камбоджа, да заложат на Калорекс / Calorex®. Всяка капсула от този натурален продукт доставя на организма 500 mg висококачествен екстракт от Гарциния Камбоджа – хидроксицитрат. Той се отличава с щадящо белтъчините действие, тъй като избирателно изгаря мазнините. Потиска апетита и усилва метаболизма.

За още по-мощен ефект в състава на Калорекс е вложен и хром пиколинат

Тази биологично активна форма на хрома има ключова роля при метаболизма на въглехидратите и мазнините. Освен това понижава серумния холестерол, увеличава нивото на липопротеините с висока плътност (HDL), т.нар. „добър” холестерол и е незаменим коректор на инсулина.

Действайки в пълен синхрон и взаимно усилвайки своето действие, двете съставки на Калорекс осигуряват ефективна помощ в стремежа към отслабване и поддържане на стройна фигура. Доказано е, че след прием на Калорекс в продължение на 8 седмици, теглото намалява с над 5 kg. За сравнение с помощта само на диета изгубените килограми са 2.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва приемът на Калорекс да се комбинира с балансиран хранителен режим и подходяща двигателна активност. Дневният прием на Калорекс, който гарантира максимален ефект, е по 1 капсула 2 пъти на ден преди хранене. Придържайки се към схемата на прием, приемащия си осигурява здравословна загуба на тегло без неблагоприятни ефекти и гладуване.

Сподели: