да намалим апетита

„Как да намалим апетита“ е въпрос, който си задават много хора, имащи за цел да свалят излишни килограми. Когато чувството за глад е неконтролируемо, килограмите се качват бързо и застрашават здравето. Доверете се на нашите трикове, с които ще ограничите приеманата храна, без да чувствате постоянен глад.

Лесни похвати, с които да намалим апетита

Да избираме по-малки съдове за хранене

Хората, които използват големи съдове приемат повече храна, отколкото тези, хранещи се в малки. Оптичната илюзия, която създава пълната с храна малка чиния, кара мозъка да мисли, че ще се заситите. Затова „излъжете“ мозъка си и апетитът ще намалее.

Да сдъвкваме бавно всяка хапка

Когато се храним бързо и не сдъвкваме добре храната има опасност да погълнем голямо количество храна, без дори да осъзнаваме. Бавното хранене осигурява необходимото време на организма да подскаже кога сме сити и да не ни позволи да преядем. Ползите от бавното хранене включват по-добро храносмилане, по-лесно отслабване и удоволствие от храненето.

banner

Да намалим апетита като се храним само на маса

Ядене в леглото, пред телевизора, на крак. Всяко едно от тези хранения, само по себе си, е неконтролируемо. Най-опасно е яденето пред телевизионния екран. То ни лишава не само от гастрономическото удоволствие, а е и сериозна предпоставка за преяждане. Използвайте единствено кухненската си маса, ако е възможно за всички дневни хранения. По този начин ще възприемате храненето като здравословен ритуал, отколкото като начин за притъпяване на глада.

Да ангажираме съзнанието си

Ям като нямам какво друго да правя.“ Много хора допускат грешката да поемат излишна храна когато не са гладни, само защото не са ангажирани с нещо друго. Този вреден навик води до повишаване на апетита и прием на още храна и така омагьосаният кръг се затваря. Но изход има – ангажирайте съзнанието си, за да не мислите за храна. Четете, спортувайте, разговаряйте с близките си и се заемете с дейностите, които ви доставят удоволствие. Така ще имате време да усетите кога сте гладни и да контролирате апетита си.

Да намалим апетита по естествен и безопасен начин

Контролът върху постоянното чувство за глад се постига по комплексен начин. Специалистите съветват да комбинирате предложените трикове с прием на природен продукт за естествено намаляване на апетита. Доверете се на Калорекс Апетин/Calorex® Apetin.

Всяка течна капсула съдържа 700 mg пиноленова киселина, извлечена от ядки на Корейски бор. Пиноленовата киселина има клинично доказан ефект за намаляване на апетита. Приемът му регулира апетита като стимулира потискащите глада пептидни хормони холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Чрез редовна употреба на продукта се гарантира потискане на силния апетит, създаване на чувство за ситост и намаляване количеството на приеманата храна.

Продукът е идеално допълващо средство към режима за здравословно отслабване. Не крие рискове за здравето поради естествения си състав.

Сподели: