Съществуват някои упражнения, които спомагат за понижаването на количеството на мазнините, около корема и талията. Според специалисти ако съчетаем физическата активност с употребата на определени хранителни продукти, може да бъде постигнат още по-силен ефект.
Освен това е необходимо да се отстранят от ежедневното меню бялата захар, както и продукти, в чиито състав, влиза тя.

Едновременно с това е нужно да се прибавят и храни, които подпомагат изгарянето на мазнини.
1. Бадеми – тези ядки съдържат мононенаситени мазнини, които помагат за изгарянето на мазнините около корема. Според изследване на университета Тафс в Бостън, бадемите освен това стимулират и намаляването на холестеролните нива.

2. Боровинки – според изследвания, хранителното меню, в което е включено високо количество боровинки е възможно да подпомогне понижаването на количеството коремни мазнини. Съдържащите се в тях полифеноли подпомагат намаляването на количеството мастни клетки в тялото с до 73%. Ако количеството на поетите боровинки е по-ниско, мастните клетки се понижава с 23%. Според специалистите, боровинките освен че подпомагат усилията ни за стопяване на мастните клетки, възпрепятстват и формирането на нови такива в тялото.

3. Овесена каша – придържането към диетичен хранителен режим и стремежа за намаляване на мазнините около корема и талията не би бил толкова ефективен, ако сме измъчвани от постоянен глад, водещ ни до неудовлетвореност, изнервеност или понижено настроение. Водени от тях ние лесно можем да прибегнем към употребата на някои от “забранените” храни и буквално да съсипем постигнатия до момента ефект. За да не се стигне до този сценарий е нужно да консумираме хранителни продукти, които поддържат чувството ни за ситост, като същевременно не водят до натрупването на нови мазнини. Такъв продукт са овесените ядки, които могат да се консумират и под формата на овесена каша.

4. Калорекс – Калорекс е природен продукт на фирма Борола, който е специално предназначен за избирателното изгаряне на мазните в организма именно в областта на корема и талията. Калорекс дължи този свой изключителен ефект на проученото и доказано действие на комбинацията си от естествени съставки – екстракт от плода Гарциния камбоджия и биологичноактивна форма на хром.

Сподели: