Днес вече няма съмнение – наднорменото тегло убива

През последните трийсет години, около 20% (1 на всеки 5) от случаите на смърт само в Съединените Щати са били предизвикани от наднорменото тегло и свързаните с него усложнения. Това превръща затлъстяването в причина номер едно за смърт сред населението, далеч изпреварваща останалите причини като тютюнопушенето и употребата на алкохол. Така днес проблемът с наднормените килограми вече не се отрича от никого и не се счита за мит, а за проблем от световно значение.

Все по често се случва да се срещат деца с видимо затлъстяване – факт, който след време ще доведе до значително нарастване броя на хората с различни хронични заболявания и най-вече диабет тип 2 и хипертония – основните усложнения на затлъстяването. Според специалистите затлъстяването е основният фактор, провокиращ появата на диабет тип 2 при възрастните хора, и основна причина за развитието на този, доскоро наричан „старчески“ тип диабет, вече и при децата. Сред най-плашещите прогнози се срещат такива, според които, ако съвременните тенденции в начина на живот се запазят, до средата на века един от всеки трима хора по света ще бъде диабетик или ще бъде с високо кръвно налягане.

Вземайки предвид тези тежки усложнения на затлъстяването и това колко често те се превръщат в причина за поява на животозастрашаващи състояния сред огромен брой хора, не е трудно да се потвърди, че затлъстяването наистина убива, и че рано или късно, ако не се вземат мерки, всеки човек засегнат от него би се изправил пред сериозния риск от развитие на някое от тези състояния. Затова, днес повече от всякога е актуален стремежът към решаване на проблема със затлъстяването и наднорменото тегло и намаляване на разпространението му в бъдеще.

Проучванията в тази насока са доказали ефективността на няколко природни и естествени средства, които са включени в състава на продуктите Калорекс. Гарциния камбоджа, хром пиколинат, пиноленова и линолова киселина, както и естествено извлечени от морски раковини фибри, са все активни съставки на различните продукти от серия Калорекс и все доказано ефективни съединения за успешна борба с наднорменото тегло. Консултацията и изборът на точния необходим според индивидуалните нужди, продукт от фамилия Калорекс, биха помогнали на всеки да се пребори със сериозните последствия от затлъстяването и неговите потенциални усложнения.

borola

Може също да харесате

Коментари

avatar