отслабване с намаляване на калориите

В настоящата статия ще си говорим за метод, който много хора предпочитат – отслабване с намаляване на калориите. Колко трябва да се намали калорийният прием, за да се подпомогне трайното и здравословно редуциране на теглото? Вижте отговора в редовете по-долу!

Отслабване с намаляване на калориите повече от необходимото крие много рискове

В стремежа си да отслабнат много хора драстично намаляват дневния калориен прием. Някои дори стигат до крайности и приемат не повече от 800 калории дневно. Специалистите по хранене и диететика са категорични, че това излага здравето на опасност. Причините за това са три. Първата е, че при много нисък прием на калории метаболизмът се забавя и съответно отслабването се затруднява. Втората е, че енергийните запаси на тялото бързо се изчерпват, тонусът пада и на практика е невъзможно да се поддържа висока физическа активност. Третата е, че екстремно нискокалоричната диета е много трудна за поддържане за дълъг период от време и крие сериозен риск от т. нар. йо-йо ефект.

Отслабване с по-малко калории – ето как да се постигне по здравословен начин

Препоръката на повечето диетолози към хората, поели по пътя на отслабването, е да намалят дневния калориен прием с до 500 калории, за да свалят по 1 кг седмично. Желателно е в дневното меню да се включат повече нискокалорични, но питателни храни. За да даде нужните резултати, нискокалоричният режимът на хранене трябва да е съчетан с подходяща тренировъчна програма.

banner

Здравословно отслабване с намаляване на калориите – вижте как да се повиши ефекта му

Водещи експерти диетолози препоръчват резултатите от отслабването със здравословен нискокалоричен режим на хранене да се усилят с приема на висококачествен продукт за топене на мазнините. Тук на помощ идва Калорекс/Calorex®. Този виден представител от продуктовата линия Калорекс е без аналог за топене на мастните отлагания особено в областта на корема и талията. Безотказното действие на Калорекс се дължи на рационалния му състав. Всяка капсула съчетава силата на екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките взаимно допълват и усилват своя ефект. Доказано е, че приложени заедно те увеличават три пъти ефектът на диетата. Хидроксицитратът намалява количеството мазнини чрез увеличаване на изгарянето и потискане на техния синтез. Той има щадящо белтъчините действие, тъй като избирателно изгаря мазнините. В допълнение намалява нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта.

Хром пиколинатът намалява телесното тегло като потиска апетита и засилва основната обмяна на веществата в организма. Понижава серумния холестерол и увеличава нивото на липопротеините с висока плътност (HDL).

Калорекс е не само ефективен, но и безопасен. Има отлична поносимост и е подходящ за дълговременна употреба.

Сподели: