запазване на теглото

След като диетата и спортът са дали резултати и вече сте се сдобили с желаната фигура, е време да пристъпите към следващата важна крачка – запазване на теглото. Вижте какви стратегии да използвате в следващите редове!

Изпитани методи за запазване на теглото

Винаги закусвайте

Ако се стремите към запазване на теглото, никога не бива да пропускате закуската. Тя е най-важното ядене за деня. Дава енергиен тласък и достатъчно сила, за да можете да се справите с ежедневните си дейности. Освен това, когато е здравословна и засищаща, помага да укротите апетита между храненията. И ако това не е достатъчно основание да хапвате след ставане, ще кажем, че редица изследвания сочат, че хората, които закусват, имат по-здравословно тегло в сравнение с тези, които нямат този навик.

Хранете се редовно

Придържането към трите основни хранения – закуска, обяд и вечеря – е от съществено значение за запазване на теглото. Причината е, че те поддържат метаболизма активен. Прескачането на някое от тях не спестява калории, а тъкмо напротив – подбужда апетита и ви кара да увеличите калорийния прием.

banner

Пийте достатъчно вода

Поддържането на оптимален воден баланс в организма е сигурен метод за запазване на теглото, тъй като стимулира метаболизма. Препоръчителното количество вода, което трябва да изпивате на ден е между 1,5-2 л.

Останете верни на хранителния си режим за отслабване

Следването на диетата, с помощта на която сте отслабнали, е надежден начин за запазване на теглото. Ето защо трябва да положите усилия да превърнете режима за редуциране на килограмите в неизменна част от здравословния си живот.

Бъдете активни

Постигането на баланс между приетите и изгорените калории е основно правило за запазване на теглото. За целта трябва да се стремите да сте максимално активни през целия ден. Можете да го постигнете, като ходите с нормално темпо при всяка удобна възможност или дори като извършвате домакинска работа вкъщи.

Вашият верен партньор в запазването на теглото

Видни специалисти по хранене у нас напомнят, че за да задържите теглото в желаните граници непременно трябва да заложите на Калорекс Кла/Calorex® Cla. Този виден представител от фамилия Калорекс дължи безотказното си действие на оптималното количество конюгирана линолова киселина (КЛА) в състава си. Действието на активната съставка е насочено към намаляване обема на мастните клетки и поддържане на миниатюрния им размер – фактор, който има ключова роля за запазване на теглото. Ползите обаче не спират дотук. Конюгираната линолова киселина в Калорекс Кла потиска усвояването на мазнините, ускорява метаболизма и повишава изразходването на енергия по време на сън.

За постигане на оптимален резултат се препоръчва Калорекс Кла да се приема 3 пъти по 1 течна капсула (Solucaps) 1 час преди хранене. Има отлична поносимост и е безвреден дори при продължителна употреба.

Сподели: