затлъстяване в България

Като се има предвид тежестта на проблема затлъстяване в България, се очаква до 15 години да сме с най-много затлъстели хора сред страните в Европа. Научете повече по темата.

Експерти: Проблемът затлъстяване в България се разраства с бързи темпове

Всяка година в различни държави в Европа се провежда Европейски конгрес по проблемите на затлъстяването. През 2014-а България беше домакин на тази ежегодна среща. На следващата година тя се проведе в Прага. Именно от чешката столица дойде една изключително тревожна новина, касаеща проблема затлъстяване у нас. Според заключението на присъстващите на конгреса темповете на разпространение на затлъстяването у нас са толкова сериозни, че до 15 години се очаква да заемем 1-во място в Европа по брой хора с наднормено и свръхтегло.

За отчитане процента на затлъстялото население в отделните европейски държави е ползван международно утвърден и универсален показател – индекс на телесна маса (ИТМ). За наднормено тегло се говори при ИТМ над 25, а за затлъстяване – при ИТМ над 30. Всеки може да определи своя индекс на телесна маса тук.

banner

Затлъстяване в България при жените, децата и мъжете

Важно е да се отбележи, че тревожните данни от конгреса засягат най-вече жените у нас. Ако не се предприемат своевременни мерки срещу излишните килограми, до 2030 г. поне 90% от българките ще са със затлъстяване.

Не по-малко сериозен е проблемът със затлъстяването при децата у нас. За момента България е на 5-то място по този показател в Европа. Статистиката сочи, че около 20% от децата у нас са със затлъстяване. Лидер по този критерий е Ирландия с 28%.

По-добре изглеждат нещата при мъжете. България е извън топ 15 по процент на мъжете със затлъстяване.

Естественият начин за спечелване на борбата с опасното затлъстяване в България

Ако искаме да се радваме на по-успокояващи данни в бъдеще, трябва още сега да започнем да се борим за това. Един от начините да го направим е, като запознаем колкото може повече хора със затлъстяване с ползите от приема на естествени, безопасни и ефективни продукти за отслабване. Именно такива са предлаганите у нас продукти с марка Калорекс:

  • Калорекс/Calorex®
  • Калорекс Апетин/Calorex® Apetin
  • Калорекс КЛА/Calorex® CLA

Продуктите от фамилия Калорекс безспорно са сред най-надеждните средства на българския пазар за справяне със затлъстяването. Те избирателно топят мазнините, като щадят белтъчините, намаляват апетита, ускоряват метаболизма и помагат за задържане на постигнатото тегло в дългосрочен план. Съставките им са добре проучени, а ефектът – научно доказан. Произведени са според правилата за добра производствена практика. Не крият риск за здравето. Подходящи са за продължителен прием.

Убедете се в благотворния ефект на продуктите Калорекс още сега. Те са на един клик разстоение на www.momo.bg.

Сподели: