детско затлъстяване

Темата „детско затлъстяване“ е изключително актуална в последните години. Причината е, че броят на децата, страдащи от затлъстяване расте прогресивно.

Индексът на телесна маса – важен критерий за наличието на детско затлъстяване

Индексът на телесна маса (ИТМ) е най-често използваният критерий за определяне на степените на затлъстяване при възрастни и деца. Ако ИТМ е над 25 се говори за наднормено тегло, а при стойности над 30 е налице затлъстяване.

Водещи причини за затлъстяване при децата

Детското затлъстяване е резултат от влиянието на комплекс от фактори. Водещите сред тях са:

banner
  • генетичната предразположеност
  • хормоналните проблеми
  • бавният метаболизъм
  • недоспиването
  • лошите хранителни навици
  • липсата на здравословно хранене
  • ниската физическа активност

Въпреки безспорното влияние на посочените фактори, повече от половината случаи на детско затлъстяване се разглеждат като идиопатични, т.е. с неизяснена причина за проблема.

Енергийният дисбаланс – още един водещ фактор за детско затлъстяване

От съществено значение е максимално количество енергия, отделена при преработката на постъпилата в тялото храна, да бъде изразходвана. В случай че това не се случи, излишните калории се отлагат под формата на мазнини и се натрупват в мастни депа. Това е естествен процес, който обаче води до енергиен дисбаланс в организма.

Затлъстяване, породено от енергиен дисбаланс се наблюдава, когато в хранителния режим на децата често присъстват висококалорични храни, богати на бързоусвоими прости въглехидрати. Съществуват научни данни, че затлъстяване в резултат на енергиен дисбаланс, често се наблюдава сред децата, които са кърмени кратко и са приемали изкуствени храни преди 6-месечна възраст.

Програма Калорекс предлага ефективно решение на проблема детско затлъстяване

Програма Калорекс предлага решение на проблема със затлъстяването в детска възраст. Калорекс/Calorex® е 100% природен продукт, в чийто състав влизат екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките взаимно допълват и усилват своето действие. Проучвания показват, че приложени заедно те значително подпомагат процеса на отслабване. Потенцират ефекта на диетата и физическата активност. С Калорекс се постига редуциране на телесното тегло по естествен и здравословен начин, без гладуване и рискове за здравето. Приеман редовно и продължително време продуктът увеличава изгарянето на мазнините и намалява тяхното образуване, потиска апетита и увеличава основната обмяна. В допълнение намалява нивото на триглицеридите и холестерола, и регулира кръвната захар. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. Всеки родител може да се консултира с лекар за това как да го използва, за да нормализира теглото на своето детето. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран!

Сподели: