стратегии за отслабване

Верни на своята суетна природа, младите майки се стремят към бързо отслабване след раждането. Рязкото редуциране на теглото в този деликатен период обаче крие своите рискове както за тях, така и за наследника им. Ето защо в настоящата статия ще се фокусираме върху безопасните начини, с чиято помощ те отново могат да влязат във форма.

Методи за здравословно отслабване след раждане

Приемане на реалистична нагласа

Правилната психологическа настройка е гаранция за успех в отслабването след раждане. Специалистите напомнят на младите майки, че излишните килограмите след раждането на бебето не са се появили изведнъж. Трупали са се постепенно в продължение на 9 месеца и не могат да изчезнат като с магическа пръчка. Може да отнеме година и повече, за да се стопят. Именно поради това жените трябва да си зададат реалистични цели и да проявят нужното търпение, докато отново се почувстват добре в кожата си.

Следване на здравословен хранителен режим

Придържането към балансирано меню в ежедневието е сред изпитаните начини за здравословно отслабване след раждането. За целта жените, които наскоро са се сдобили с рожба, трябва да приемат мазнини, въглехидрати и протеини в правилни съотношения. Необходимо е също така да избягват или да ограничат до минимум консумацията на пържени храни или такива с високо съдържание на „лоши“ мазнини. Подсладените и газираните напитки също не бива да присъстват на трапезата. Вместо тях е необходимо да се пие повече вода.

banner

Повишаване на двигателната активност

„Завръщането“ към спорта е от съществена важност за безопасното отслабване след раждане. Естествено това трябва да се случи постепенно и с разрешение на лекар. Като за начало е добре младите майки да започнат с по-леки и кратки упражнения като ходене или каране на велосипед. С времето могат да увеличат продължителността и интензивността на физическата активност.

Кърмене

Колкото и невероятно да звучи, кърменето подпомага отслабването. Причината е, че то гори много калории. Неотдавнашно проучване установи, че кърмещите жени губят два пъти повече тегло през първата година от раждането в сравнение с тези, които хранят своето бебе изцяло с адаптирано мляко.

Помощ от природата за здравословно отслабване след раждане

За да е още по-голям ефектът на предложените стратегии за отслабване след раждането, нутриционистите препоръчват на наскоро родилите жени да ги комбинират с приема на Калорекс / Calorex®. Този 100% природен продукт е съчетание от две взаимно усилващи действието си съставки, насочени към сваляне на излишните килограми. Всяка капсула от Калорекс доставя на женския организъм 500 mg екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg биологичноактивна форма на хром (хром пиколинат). В резултат на пълния синхрон и синергизъм между съставките Калорекс потиска синтеза на мазнините и спомага за тяхното по-бързо изгаряне особено в проблемните зони като корема и талията. Освен това потиска апетита и ускорява метаболизма. Благодарение на своето комплексно действие Калорекс усилва ефекта от хранителния режим и физическата активност. И най-хубавото е, че с него се постига здравословно намаляване на телесното тегло без гладуване и без странични ефекти.

Сподели: