здравословно хранене на работа

Ако желаете да свалите онези упорити килограми и да поддържате доброто си здраве е нужно да наблегнете на здравословно хранене на работа. Точно в тези 8 часа от деня може да се крие истината за това защо не отслабвате и къде грешите в диетата си. Прочетете до край публикацията, за да научите няколко изпитани стратегии за здравословно хранене, които да приложите в офиса още утре!

Лесни и вкусни офис „тайни“ за здравословно хранене на работа

Не пропускайте закуската

Бързайки сутрин, мнозина забравят за най-важното хранене от деня! Тези, които почувстват глада от по-рано, хапват нещо на крак, в повечето случаи – нездравословно. Ако не сте от хората, които закусват веднага след събуждане – донесете закуската си в офиса. Пригответе овесени ядки с йогурт или кисело мляко, бананови палачинки или сандвич с котидж сирене. Насладете им се докато преглеждате задачите за деня.

banner

Задоволете глада преди обед

Гладни сте, а още не е време за обяд? Не посягайте първосигнално към сладкишите – хапнете нещо малко, но с голяма хранителна стойност. В такива случаи се препоръчват сурови ядки, пресни или сушени плодове. Те ще ви заситят и заредят с енергия. Внимавайте с количеството, ако целите отслабване – ядките имат по-високо калорийно съдържание.

Време за здравословен обяд!

Обядът е изключително важно хранене, но често грешно подбрано на работното място. Специалистите по здравословно хранене препоръчват за обяд да предпочетем домашно приготвена храна. Така имаме по-малък шанс да изберем нездравословна алтернатива от близкия магазин. Сред най-полезните храни, с които можем да обядваме в офиса, са яйцата, крехките меса, свежите салати (с риба тон, например).

Малко хранене преди края на работния ден

Малките закуски между главните хранения са много подценявани. Но те са и тези, на които трябва да обръщаме голямо внимание. Освен, че ни засищат, те не позволяват да прекалим с количеството храна при основните хранения. Препоръчва се да заложим на суровите зеленчуци и плодовете, нарязани на ситно, които бавно да хапваме. Така ще бъдем сити за по-дълго време, тъй като тези храни имат голям обем и малко калории. Трениращите след работния ден имат нужда от повече енергия. Те могат да подберат по-високомазнинно или въглехидратно хранене според хранителната си програма.

Разкрийте нашата „тайна“ за успешно и здравословно отслабване

Свалянето на излишните килограми е свързано със здравословно хранене у дома и в офиса, и спортуване за поддържане на добро здраве и фигура. Това, което допълва тези два стълба в отслабването, е приемът на природен продукт. Калорекс/Calorex® е натуралното средство, с което да запълните липсващото звено в програмата си за отслабване. Благодарение на естествените съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат, Калорекс се бори с излишните килограми бързо и ефективно.

Калорекс топи мазнините, ускорява метаболизма и поддържа здравето без опасност от странични ефекти.

Сподели: