причини за рязко напълняване

В следващите редове ще ви представим някои от най-изненадващите причини за рязко напълняване. Ще се учудите колко много неподозирани фактори са „виновни“ за това стрелката на кантара да сочи все по-големи стойности!

Неподозирани причини за рязко напълняване

Недостатъчно сън

Системното недоспиване е сред най-големите врагове на красивата фигура. То води до хормонални промени, апетитът се повишава и калорийният прием нараства. Килограмите започват да се качват прогресивно и не спират, докато не се регулира сънят.

Прием на антидепресанти – една от неочакваните причини за рязко напълняване

Стресът е все по-сериозен фактор в съвременния свят. В опит да неутрализират ефекта му все повече хора залагат на антидепресанти. За съжаление, приемът на тези медикаменти крие сериозен риск от натрупване на излишни килограми.

banner

Спиране на тютюнопушенето

Пушачите, които отказват тютюневите изделия, често имат необичайно повишен апетит. Приемът на повече калории, от своя страна, е сериозна предпоставка за бързо покачване на килограмите.

Хипотиреоидизъм

Ниската секреция на тиреоиден хормон причинява редица оплаквания, сред които и рязко натрупване на допълнително тегло. Причината е в сериозното забавяне на метаболизма, наблюдавано при пациентите с намалена функция на щитовидната жлеза.

Синдром на Кушинг

Синдром на Кушинг обикновено е резултат от хронично излагане на стрес. Това специфично състояние се характеризира с трайно повишаване нивата на кортизол – хормона на стреса. При много от пациентите се наблюдава рязко повишаване на теглото. Най-сериозно е натрупването на мазнини в областта на шията, горната част на гърба, лицето и талията.

Природна помощ срещу посочените причини за рязко напълняване

Независимо от причината за бързото натрупване на излишни килограми, Калорекс/Calorex® е правилното решение за нормализиране на теглото. Този представител от фамилия Калорекс дължи безотказното си действие на своя рационалния състав. Всяка капсула на Калорекс доставя на организма 500 mg екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките взаимно допълват и усилват своя ефект. В резултат действат целенасочено за:

Ползите от Калорекс обаче не свършват дотук!

Той е ефективен за потискане на апетита и регулиране на кръвната захар. Освен това намалява нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта и води до нормализиране на хиперлипидемията.
Калорекс е с научно доказана ефективност и е напълно безопасен. Не излага здравето на риск дори при продължителен прием. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. Наличен е на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

Сподели: