Почти няма човек, който да не се е подлагал на диети, с цел намаляване на телесното тегло. Според много от тях ще постигнем забележителни резултати и то за кратко време. И при мисълта колко много желаят да отслабнат хората наистина вярват в това и понякога с риск за здравето си прибягват до тях. В случай, че се стигне до желания резултат, това не означава, че те ще помогнат и за задържането на постигнатите резултати, което е от изключително значение за здравословното състояние, удовлетворението и доброто самочувствие на отслабващия.

Много от диетите са базирани на понижаването на количеството приемани калории. Ако обаче те се понижат прекомерно може да се стигне до разграждането не на мастни, а на собствени тъкани. Продължителното прилагане на тези диети може да увреди значително функцията на имунната система, което пък да причини развитие на заболяване, към което организма е предразположен, както и хронични болести. Ето защо е важно всеки човек да задоволява своя минимум от калории като количеството им за деня не бива да е под 1500.

Според други видове диети е необходимо да прекратим употребата на определен вид хранителни продукти като месни, млечни и др. Това обаче не е препоръчително тъй като от следването на този хранителен режим би се стигнало до недостиг на ценни за поддържането на правилните функции на организма вещества.

banner

Съществуват определен тип диети, които почти изключват употребата на въглехидрати. Те обаче са главният източник на енергия. Освен това тези диети товарят организма с храни, съдържащи белтъчини и мазнини, което ни най-малко не носи здравословни ползи. Понижената консумация на въглехидрати води до появата на неблагоприятни ефекти като запек, главоболие, неприятен дъх в устата. Ниско въглехидратните диети могат да доведат до повишаване на нивата на лошия холестерол в кръвта и увеличават опасността от сърдечно-съдови заболявания.

След изброяването на негативите, които човек понася след подлагането си на подобни диети може би у всеки възниква въпроса “Как тогава мога да отслабна по здравословен начин?”. Верният отговор се крие във формулата: здравословно хранене, включващо всички необходими вещества, нужни за правилното функциониране на организма + физическа активност + Калорекс. Какво представлява Калорекс?

Ако сте сред хората, които все още не са се убедили в силата на Калорекс да приближава всеки отслабващ към целта му, то ще Ви кажем, че: Калорекс е природен продукт с научно доказани свойства, специално предназначен за намаляване на телесното тегло по естествен и здравословен начин. С Калорекс Вие отслабвате без да гладувате и без да се превръщате в жертви на странични ефекти!

Сподели: