кето диета информация

В днешната статия ще дадем малко повече информация за популярната кето диета. Продължавайте да четете, за да разберете в какво се състои тя и какви рискове носи за здравето. В допълнение ще посочим как да се постигне здравословно отслабване с помощта на природата.

Кратка информация за същността на известната кето диета

Кето, кетонната или кетогенната диета е режим на хранене, който ограничава до минимум приема на въглехидратите. С това се цели тялото да влезе в състояние на кетоза, т.е. да използва мазнините като източник на енергия. Идеята за кето диетата възниква през 20-те години на XX в. Първоначално е използвана като средство за контролиране на епилептичните припадъци на пациенти, които не отговарят на други методи на лечение.

При този тип диета между 70 и 90% от ежедневното меню е съставено от мазнини. Кето диетата допуска прием както на източници на „добри“ мазнини (авокадо, бадеми, орехи, семена, зехтин), така и на източници на „лоши“ мазнини (пълномаслено мляко, сирене, майонеза, преработено месо). Според учените това е една от основните причини, която я прави толкова привлекателна за хората, които целят отслабване. Другата причина, поради която кетогенната диета има толкова привърженици, е, че обещава бързи резултати. Цената на скоростния успех обаче е висока…

Информация за рисковете от примамливата кето диета

Специалистите по хранене и диететика са категорични, че кетонната диета е краткосрочен хранителен режим. Прилагана за продължителен период от време, тя излага здравето на риск. Това си има своето обяснение, което се крие в ограничаването на цели хранителни групи. Най-честите странични ефекти от кето диетата са:

  • кето грип – естествен отговор на тялото в първите две седмици от диетата; докато тялото се адаптира към новия хранителен режим, се появяват симптоми като безсъние, замаяност, раздразнителност, гадене, възпалено гърло, студени тръпки и мускулни болки.
  • кето дъх – в първите няколко дни от началото на диетата много хора усещат метален вкус в устата; оплакването е временно и обикновено изчезва, след като тялото се приспособи към диетата
  • запек и други храносмилателни нарушения – проблемите с храносмилането са резултат от намаления прием на фибри
  • йо-йо ефект – качване на сваленото тегло

Естественият начин за здравословно отслабване

Тайната за постигане на здравословно тегло се състои в придържането към балансиран хранителен режим и поддържането на висока двигателна активност. Приемът на Калорекс/Calorex® е перфектен начин да се усили ефектът от храненето и движението. Този природен продукт от фамилия Калорекс е специално разработен да топи излишните мазнини в тялото. Резултатите са особено видими в областта на корема и талията. Безспорно преимущество на продукта е това, че е щадящ към белтъчините. Силата на Калорекс се дължи на рационалната комбинация от екстракт от Гарциния камбоджа и биологично активна форма на хром. Съставите са проучени по отношение на своята безопасност и ефективност.

Калорекс е безопасен и е подходящ за продължителен прием.

Сподели: