метод за понижаване на теглото

Потрбителско проучване показва, че 63% от хората определят “намаляването на количеството на консумираната храна” като най-предпочитан начин за регулиране на теглото. Яденето на повече плодове и зеленчуци и повишаването на физическите упражнения също се възприема добре сред отслабващите, тъй като и двете неща не са сложни за изпълнение.

По-трудно обаче се оказва спазването на първото правило – да се намали количеството на приеманата храна. Това може да  бъде доста трудна задача, особено ако хората са свикнали да ядат по-големи порции.

Един от начините да се понижи приемът на консумираната храна е всяка хапка да бъде дъвкана по-дълго време и да се яде по-бавно. По този начин организмът се засища по-лесно. Друг метод за намаляване на количеството на храната е сервирането й в по-малки чинии, които побират по-малко храна. Когато тя се сервира в голяма чиния, изглежда по-малко, в сравнение със същото количество, но сервирано в по-малка чиния.

Пиенето на големи количества течности – вода, прясно изцеден плодов сок, чай, също помага да се намали консумирането на храна.

Един от най-лесните, безопасни и ефективни начини за намаляване на приема на количеството храна е приемът на природният продукт Калорекс Апетин, който съдържа стандартизиран екстракт от пиноленова киселина от ядки на корейски бор. Доказано е, че активната съставка на Калорекс Апетин създава чувство на ситост и по този начин понижава приема на количеството храна като ограничава приема на излишни калории. Калорекс Апетин, приложен заедно с физическа активност и здравословен хранителен режим, е изключително ефективен за понижаване на телесното тегло.

Сподели: