наднормено тегло диабет

Хората с диабет и наднормено тегло са изложени на изключително висок риск от здравословни проблеми – високо кръвно налягане, висок холестерол и триглицериди, сърдечни заболявания, сънна апнея. Именно поради това спешно трябва да предприемат мерки за сваляне на излишните килограми. Вижте в какво се състоят те!

Успешна стратегия за борба с наднормено тегло при пациенти с диабет

Промяна на хранителния режим

Промяната на диетата е от ключово значение за редуциране на теглото. Ето защо тази стъпка е силно препоръчителна за диабетиците, поели по пътя на отслабването. Основно правило при диабет е да се намали приемът на източници на прости и сложни въглехидрати. Предвид факта, че включва предимно протеини и полезни мазнини средиземноморската диета е най-подходяща за диабетиците. Силно препоръчително да се наблегне на приема на зеленчуци, които не съдържат скорбяла. Примери за такива са спанак, зелена салата, краставици, тиквички, чушки, броколи, авокадо, аспержи, домати и патладжан.

Повишаване на двигателната активност

Ако искат да преборят наднорменото тегло, диабетиците трябва да избягват заседналия начин на живот. Важно е изборът на физическа активност да е съобразен с индивидуалните характеристики на трениращите. Редица изследвания доказват, че редовните упражнения подобряват чувствителността на клетките към инсулина и повишават ефективността на този хормон. В допълнение подобряват обмяната на веществата и съдействат за регулиране на холестерола и триглицеридите.

banner

Перфектното допълнение към хранителния и двигателния режим на хората с наднормено тегло и диабет

Страдащите от диабет обикновено трупат мазнини в областта на корема и талията. С оглед на това е изключително важно да подсилят горенето на мазнини в тези зони. За успешното изпълнени на тази мисия спокойно може да се разчита на Калорекс/Calorex®. Този природен продукт от продуктовата линия Калорекс е специално разработен за намаляване на обиколката на корема и талията. Действието на Калорекс се дължи на ефективната комбинация от две взаимно допълващи се съставки – екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Те съдействат за ефективното изгаряне на упоритите мазнини по корема и талията и повишават основната обмяна на веществата в организма. Като допълнителен бонус ефект намаляват апетита, регулират холестерола, триглицеридите в кръвта и кръвната захар.

Освен че е ефективен, Калорекс е напълно безопасен

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за дълговременна употреба. За постигане на оптимални резултати се препоръчва да се прима 30 минути преди хранене два пъти дневно. Наличен е на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“, както и в аптеките в страната.

Сподели: