силен глад за сладко

Изпитвате силен глад за сладко и не знаете как да го контролирате? Не се притеснявайте, ние сме тук, за да ви помогнем. В следващите редове ще представим някои от най-добрите храни, с които да се заситите и за отрицателно време да забравите за сладките изкушения.

Вижте с кои храни да преодолеете пристъп на силен глад за сладко

Горски плодове

Консумацията на горски плодове (ягоди, малини, къпини, боровинки) е един от най-лесните и естествени начини за справяне с желанието за сладко. Те оставят усещане за сладост и са разумна алтернатива на парче торта или друг нездравословен десерт. Не вредят на фигурата и зареждат организма с витамини и други полезни вещества.

Фурми

Плодовете на финиковата палма се отличават със своята естествена сладост и с високите си хранителни качества. Изключително богати са на растителни фибри, желязо, калий, магнезий, витамин B6 и други полезни съединения. Ето защо винаги трябва да имате известно количество от тях вкъщи или на работа.

banner

Натурален шоколад – неочакваният партньор в борбата със силен глад за сладко

Колкото и невероятно да звучи желанието за сладко може да бъде потиснато и с шоколад. В случая обаче той трябва да е с максимално съдържание на какао (над 70%) и да се консумира с мярка.

Месо и риба

Тези източници на качествен протеин са ценни помощници в борбата срещу глада за сладко. Засищащи са и съдействат за трайно понижаване на телесното тегло.

Яйца

Яйцата задължително трябва да присъстват в ежедневното ви меню, щом целите да намалите желанието за сладки храни. Доказано е, че закуската с яйца потиска хормона на глада грелин и поддържа стабилни нива на хормоните, отговорни за ситостта – пептид YY и глюкагон-подобен пептид-1 [GLP1]. Така се намалява общият прием на калории през деня и се улеснява отслабването.

Още един природен помощник в борбата със силен глад за сладко

Спокойно можете да се доверите на природния продукт Калорекс Апетин/Calorex® Apetin, за да се справите с глада за сладко. Този виден представител на фамилия Калорекс е специално разработен за регулиране на апетита. Благодарение на активната съставка – пиноленова киселина от ядки на Корейски бор – Калорекс Апетин стимулира пептидните хормони холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство на ситост и предпазват от прием на излишни калории.

Калорекс Апетин е ефективен и не излага здравето на риск дори при продължителен прием. За постигане на оптимални резултати е желателно приемът да се съчетае със спорт и подходящ хранителен режим. Наличен е на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

Сподели: