храни коремни мазнини

Любопитно ви е кои храни спомагат за отлагането на коремни мазнини? Тогава продължавайте да четете! В статията ще разкрием 4-те групи хранителни продукти, които водят до увеличаване на мастните отлагания в коремната област.

4 групи храни, които допринасят в най-голяма степен за трупане на коремни мазнини

Пържени храни

Едва ли е учудващо, че пържените храни са сред главните виновници за отлагане на мазнини по корема. Те са особено калорични и затормозяват работата на стомашно-чревния тракт. На тялото му отнема повече време да ги преработи заради високото съдържание на вредни мазнини в тях. В допълнение, консумацията им може да доведе до образуване на киселини.

Високовъглехидратни храни

Високовъглехидратните храни също са главна причина за трупане на излишни мазнини по корема. Това са всички храни, които са с високо процентно съдържание на въглехидрати спрямо теглото си. За съжаление, те са често срещани в менюто на съвременния човек. Прекомерната им прием нарушава чревния баланс и повишава риска от възпаления в организма.

banner

Храни, богати на „лоши“ мазнини

Упоритите коремни мазнини нерядко са резултат от прекомерна консумация на вредни транс мазнини. Този вид мазнини излагат здравето на риск. Причината за това е, че повишават нивото на лошия холестерол (LDL) и триглицеридите, и увеличават наслояванията от плака по вътрешните стени на артериите.

Храни с високо съдържание на фруктоза

Храните с много фруктоза натоварват стомашно-чревния тракт. В резултат допринасят за трупането на излишни мазнини по корема и талията.

След като видяхте кои 4 групи храни допринасят за отлагането на мазнини по корема, е време да разберете как да се подпомогне мастното изгаряне

В случай че се борите с мастните натрупвания в областта на корема и талията, задължително трябва да изключите или да сведете до минимум консумацията на гореспоменатите групи храни. Като допълнение към това за по-сигурни резултати можете спокойно да пристъпите към приема на природния продукт Калорекс/Calorex®. С помощта на двете си мощни активни съставки – екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат), той стимулира процеса на горене на мазнините в тялото. Ефектът е най-видим в проблемните зони – коремът и талията.

Екстрактът от Гарциния Камбоджа играе важна роля при метаболизма на мазнините и въглехидратите и същевременно регулира нивата на инсулина. Хром пиколинатът допълва и мощно усилва действието на хидроксицитрата.

Допълнителни ползи от приема на Калорекс са увеличаване на метаболизма, потискане на апетита и намаляване нивата на холестерола и триглицеридите.

Калорекс се приема като допълващо средство към подходящ хранителен режим и двигателна активност.

Сподели: