мита за отслабването

В следващите редове обръщаме внимание на 3 мита за отслабването, които не само, че не помагат в борбата с излишните килограми, но дори е възможно да навредят на здравето и фигурата.

Пропускане на закуската помага за отслабване

Истината е, че лишаването на организма от храна сутрин не е най-добрата стратегия за сваляне на килограми. За да гори мазнини, тялото трябва да е в калориен дефицит. Казано по-просто калориите, които приемаме от храната трябва да са по-малко от тези, които изгаряме. Но пропускането на закуската обикновено води до прием на повече и по-калорични храни през деня, което се отразява негативно върху теглото. Това твърдение е подкрепено от мащабно проучване, проведено през 2007 г. сред 25 000 юноши. Резултатите показват, че пропускането на закуската е водещ фактор за наднормено тегло в сравнение с консумацията на алкохол и ниските нива на физическа активност. Затова по-добрият вариант е да изберете подходяща здравословна закуска, която да ви засити и да хапвате умерено през деня.

Коремните преси горят мазнините в областта на корема и талията – безспорно един от трите най-разпространени мита за отслабването

За съжаление практикуването единствено на упражнения за коремната мускулатура, не е достатъчно, за да се „стопи“ талията. Много хора се стремят да отслабнат в конкретна област, но свалянето на килограми не работи така. Всеки организъм реагира различно и не можем да контролираме коя част от тялото ще отслабне първо. Правилната стратегия е да се фокусираме върху цялостното изгаряне на мазнини в тялото. За целта е препоръчително придържането към балансирана диета с по-нисък прием на калории и редовното спортуване, като за предпочитане са комплексните тренировки за раздвижване на цялото тяло.

banner

Въглехидратите пречат на отслабването

Въглехидратите често са заклеймявани като основна пречка пред успешното отслабване. Всъщност консумацията на пълнозърнести храни дори може да помогне при отслабване. Резултатите от проучване, проведено през 2017 г., показват, че участниците, които са приемали достатъчно пълнозърнести храни са изгаряли допълнително 100 калории на ден. Причината е, че скоростта на метаболизма в покой леко се е увеличила при тях. Въглехидратите, богати на фибри, се усвояват по-бавно от организма и не предизвикват драстични скокове в нивата на инсулин. Лишаването от тази група храни за по-продължителен период дори може да доведе до дефицити в организма и да навреди на здравето. При отслабване препоръката е да се ограничи приема на рафинирани въглехидрати.

След като опровергахме трите мита за отслабването, споделяме изцяло природно средство, което помага в борбата с излишните килограми

Като допълнение към здравословното хранене и редовната физическа активност се препоръчва прием на Калорекс/Calorex®. Този изцяло натурален продукт безпощадно топи мазнините и помага за постигане на трайни резултати при отслабване. Мощният му ефект се дължи на рационалната комбинация на висококачествени съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Те са съчетани така, че:

  • Изгарят мазнините и предотвратяват повторното им образуване
  • Спомагат за контролиране на апетита
  • Засилват метаболизма
  • Спомагат за овладяване нивата на холестерола и кръвната захар

Безспорно предимство на продукта е щадящото белтъчините действие. Дозировката е 2 капсули дневно, 30 мин. преди хранене. Няма данни за противопоказания дори и при продължителен прием.

Сподели: