тегло памет

Според учени от университета в Питсбърг (САЩ) наднорменото тегло и затлъстяването водят до постепенно отслабване на нашата памет. В следващите редове ще ви разкрием как са достигнали до извода.

Ето как учените доказват, че наднорменото тегло и затлъстяването влошават нашата памет

Американските изследователи провеждат задълбочено проучване сред близо 10 хиляди възрастни, половината от които са със затлъстяване и наднормено тегло. След като проследяват когнитивните функции на доброволците, те установяват, че хората с излишни килограми имат проблеми с паметта. Към момента учените все още не са изяснили механизмът, по който излишните килограми повлияват на мозъчните функции. Смятат, че отслабването на паметта при страдащите от наднормено тегло и затлъстяване се дължи на начина, по който мастните отлагания влияят на хормоналния баланс в тялото. Мастните депа предизвикват колебания в нивото на определени хормони – някои се синтезират в намалени, други – в повишени количества.

Учените посочват проблемите с кръвообращението и лошата кръвна циркулация като друг възможен фактор, който влошава паметта на хората с излишни килограми.

Проблемите с паметта далеч не са единствените, до които водят наднорменото тегло и затлъстяването

banner

Отдавна е известно, че трупането на излишни килограми е предпоставка за влошаване на цялостното здравословно състояние. Страдащите от наднормено тегло и затлъстяване са с повишен риск от висок холестерол, атеросклероза и сърдечно-съдови проблеми. След откритието на американските учени към групата от негативни последствия, които наднорменото тегло провокира, можем да прибавим и отслабването на паметта.

Изпитани начини за противодействие на наднорменото тегло и затлъстяването, с помощта на които се понижава опасността от споменатите негативни последствия, включително отслабването на паметта

Специалистите препоръчват намаляването на теглото като най-ефективна мярка за елиминиране на риска от всички последствия на затлъстяването, включително отслабване на паметта. За целта трябва да се направят промени в начина на живот. Придържането към здравословен хранителен режим и повишаването на двигателната активност са изключително важни стъпки в правилната посока. За постигане на оптимални резултати е желателно да се осигури прием на качествен продукт за отслабване. Калорекс/Calorex® е именно такъв. Той е безпощаден към излишните мазнини особено по корема и талията, но едновременно с това щади белтъчините. Положителният ефект на Калорекс върху изгарянето на мастните отлагания в организма се дължи на рационалния му състав. Всяка капсула от продукта съчетава в едно силата на екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките взаимно допълват и усилват своето действие.

Освен че е ефективен Калорекс е напълно безопасен. Не излага здравето на риск. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 2-3 капсули, 30 минути преди хранене. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран!

Сподели: