Наднормено тегло – защо затруднява лечението на артрит?

Проблемът наднормено тегло за пореден път беше доказан като ключов фактор, възпрепятстващ справянето с ревматоиден артрит. При наднормено тегло често има забавяне или дори липса на отговор от страна на организма към назначената терапия срещу артрит. Този факт има своето научно обяснение.

Какво свързва двата проблема – наднормено тегло и трудно справяне с артрита

От първостепенно значение за успешното лечение на ревматоиден артрит е да се приемат редовно назначените лекарства и да се държи заболяването под контрол.

Втората, също толкова важна, стъпка изисква да се предприемат мерки за нормализиране на теглото. От една страна, наднорменото тегло натоварва ставите. От друга – компрометира действието на лекарствата, предписвани за лечение на артрит.

Затова съвременният призив към хората, които искат да преборят успешно артрита, е насочен към поддържането на нормално тегло. Той е насочен основно към тези с индекс на телесна маса (ИТМ) над 25.

Живеем в условия на глобално затлъстяване и хората с наднормено тегло и ИТМ над 25 са изключително много на брой. Това налага те да бъдат подробно запознати с ефективните режими за здравословно отслабване. Това би било от полза не само за тези, борещи се с артрит, но и за всички останали.

Справяне с наднорменото тегло с напълно природен метод за здравословно отслабване

Всеки може да нормализира теглото си, разчитайки на доказаните и висококачествени продукти за отслабване от фамилия Калорекс/Calorex®. Комбинирайки приема им със здравословна диета и повече движение, всеки може да постигне ефективно и трайно отслабване.

Ybilei_20 godini Borola_WHITE1

borola

Може също да харесате