последици от наднормено тегло

В статията ще представим най-честите последици от наднормено тегло и затлъстяване. В допълнение ще предположим ефективни мерки срещу излишните килограми.

Основните последици от наднормено тегло и затлъстяване

Хипертония

Излишните мазнини в организма секретират субстанции, които след обработка и преминаване през бъбреците, водят до повишаване на кръвното налягане. Ръка за ръка с високото тегло върви и усиления синтез на инсулин, което също е предпоставка за хронично високо кръвно налягане.

Диабет тип 2

Връзката между излишните килограми и неинсулинозависимия диабет се обяснява с инсулиновата резистентност. Това е често срещано състояние сред хората с наднормено тегло и затлъстяване, при което тялото не може да използва ефективно инсулина за въвеждане на глюкоза в клетките.

banner

Макулна дегенерация

Дегенерацията на макулата (централната част на ретината) е още един здравословен проблем, който се асоциира с наднормено тегло и затлъстяване. Тази зависимост е особено силна при хората с абдоминално (коремно) затлъстяване.

Жлъчно-каменна болест

Под въздействието на наситените мазнини и рафинираните въглехидрати, черният дроб произвежда високи количества холестерол, с който се пренасища жлъчката. Това е основната причина за образуване на жлъчни камъни от отложен холестерол и различни соли в жлъчния мехур.

Синдром на хиповентилация

Това е състояние, при което възможността за достатъчно дълбоко и редовно вдишване е затормозена, което води до хронична хипоксия. Хипоксията се характеризира с ниско насищане на кръвта с кислород и успоредно – високо насищане с въглероден диоксид. За точната причина за развитие на състоянието се спори. То най-често се свързва с повишен натиск върху гръдния кош, наблюдаван при хората с наднормено тегло.

Други здравни последици от наднормено тегло и затлъстяване

  • костна и хрущялна дегенерация
  • дислипидемия (нарушения в мастната обмяна)
  • сънна апнея
  • хронично недоспиване и сънливост през деня
  • затруднения с паметта и концентрацията
  • депресия
  • болки в гърба
  • артрит
  • пародонтоза
  • проблеми с кожата, косата и ноктите

Ефективни мерки за влизане във форма и редуциране на посочените последици от наднормено тегло и затлъстяване

Намаляването на телесното тегло понижава риска от развитие на здравни усложнения. Изключително успешна подкрепа в това начинание оказва приемът на Калорекс/Calorex®. Благодарение на активните си съставки – стандартизиран екстракт от Гарциния камбоджа и хром пиколинат, този природен продукт се превръща в идеалната добавка към здравословния начин на живот. Комбинацията на двете съставки има допълващ свойствата им ефект. Калорекс осигурява благоприятен и дълготраен резултат, комбиниран с балансиран хранителен режим и физически упражнения.

Приемът на Калорекс намалява чувството за постоянен глад, увеличава изгарянето на мазнините и щади белтъците. В допълнение продуктът увеличава обмяната на веществата и значително намалява образуването на излишни мазнини. Действа положително и върху холестерола, като намалява високите му стойности и регулира кръвната захар.

Калорекс е напълно безвреден продукт, предназначен за продължителна употреба. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Сподели: