начини за отслабване

В медиите са представени най-различни начини за отслабване. В редовете по-долу ще разобличим онези от тях, които не дават резултат и дори крият риск за здравето. А за финал ще дадем работеща стратегия за здравословно и трайно редуциране на теглото.

Безрезултатни начини за отслабване

Оптимално изгаряне на калории след 20 минути упражнения

Организмът изгаря калории постоянно, дори по време на сън. Разбира се, когато се правят физически упражнения, разходът на енергия се увеличава. 20-минутната тренировка обаче не гарантира ускорено превръщане на мазнините и въглехидратите в енергия и не повишава разхода на калории.

Ядене на определени храни вечер

Консумирането на хранителни продукти като яйца, мляко и птиче месо е един от най-препоръчваните начини за борба с излишните килограми. Колкото и примамливо да звучи това, то не е резултатно. Яденето късно вечер не само няма да доведе до отслабване, но може да повиши телесното тегло, особено при нездравословно и небалансирано хранене и липсата на достатъчна физическа активност.

banner

Лишаване от мазнини

Ограниченият прием на мазнини е сред най-вредните начини за отслабване. Когато тялото страда от недостиг на липиди се повишава опасността от развитие на злокачествено образувание на дебелото черво.

Прием на чудодейни продукти за отслабване

В борбата с излишните килограми много хора прибягват до употребата на „магически“ средства. Това обаче е един от погрешните начини за отслабване. Ето кои са най-масово и в повечето случаи погрешно използвани продукти и защо те не бива да се използват безразборно:

Диуретици

Тези медикаменти, стимулиращи отделянето на излишни течности от организма, не помагат за намаляване на теглото. Причината е, че калориите от храната се усвояват от организма много преди т.нар. „водни хапчета“ да започнат да действат.

Диуретиците не само са неефективни за отслабване, но и излагат здравето на риск. Приемът им може да предизвика дефицит на ценни вещества, необходими за правилното функциониране на организма. Възможно е да доведе и до обезводняване и понижени глюкозни нива в кръвта (хипогликемия). Това, от своя страна, е предпоставка за липса на физически сили, запек, виене на свят, учестен или забавен сърдечен ритъм (аритмия) и гърчове. Освен всичко останало тялото привиква към тях. Дозата трябва да се увеличава, за да може организмът да продължи да функционира нормално.

Зелен чай, кафе

Много хора смятат, че тези топли напитки подпомагат процеса на отслабване и намаляване на теглото. Това донякъде е вярно, защото кофеинът в тях потиска апетита. Овладяването на чувството за глад обаче не е достатъчно условие за постигане на качествено отслабване. Важно е да се отбележи също, че с приема на кофеин не бива да се прекалява, понеже причинява проблеми със съня и повишено кръвно налягане.

На фона на всички неподходящи начини за отслабване много хора навярно се питат как да постигнат здравословно и ефективно редуциране на теглото

За тяхно успокоение ще кажем, че съществува научно доказана формула. Тя е много проста и ефективна – движение, здравословен хранителен режим и Калорекс / Calorex®. Първите два компонента са познати на всички. Затова няма да се спираме на тях. Ще се фокусираме върху третия – Калорекс. Много от вас сигурно вече са изпитали положителния ефект на този природен продукт, състоящ се в здравословно намаляването на телесното тегло. За онези, които все още не са се убедили в него, ще кажем следното:

Калорекс е разумна природна алтернатива на широко използваните синтетични средства за отслабване. Безотказното му действие се дължи на рационалната комбинация от екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа и биологично активната форма на хром. Съставките се допълват и имат синергичен (взаимно усилващ) ефект. В резултат Калорекс избирателно повишава изгарянето на мазнини в тялото, особено по корема и талията, намалява тяхното образуване, повишава метаболизма и потиска апетита.

Отслабването с Калорекс е гарантирано, напълно безопасно и с висока ефективност. Установено е, че приемът на този природен дар повишава 3 пъти ефекта от отслабването в сравнение с прилагането само на диета. В качеството си на напълно естествен продукт Калорекс няма нежелани ефекти дори при дълговременна употреба.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва Калорекс да се приема продължително време по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Сподели: