нискокалорична диета

В желанието си бързо да свалят излишните килограми много хора се насочват към нискокалорична диета. Преценете сами доколко е уместно това, след като се запознаете със същността на този хранителен режим.

Вижте какво представлява популярната нискокалорична диета

Както подсказва наименованието, нискокалоричната диета е диета, която ограничава приема на калории. В общия случай се приемат около 500 калории под дневния енергоразход. С оглед на средния дневен препоръчителен прием на калории при жените е 1500, а при мъжете – 2200. Съществуват и много нискокалорична диета, при която дневната доза калории не надхвърля 800. Тя обаче не е за всеки, защото е изключително екстремна и крие много здравословни рискове.

Нискокалоричното хранене позволява да се свалят между 5 и 7 кг. Продължителността му не бива да е повече от 14 дни. Причината е, че след този срок организмът спира изгарянето на мастните депа.

banner

След провеждането на нискокалорична диета стомахът не трябва да се претоварва с храна, защото метаболизмът е забавен. Дневните калории трябва да се увеличават плавно и постепенно. Желателно е калорийният прием да е малко под обичайния, за да продължават да се горят мазнини.

Основните рисковете от нискокалоричната диета

Нискокалоричната диета крие опасност от дефицит на жизненоважни хранителни вещества за организма. С оглед на това трябва да се обръща специално внимание на състава на консумираните продукти. Необходимо е да се избират храни, които да са с малко калории, но да са засищащи и питателни. Често се налага и допълнителен прием на витамини и минерали.

Нискокалоричният хранителен режим може да доведе и до намаляване на мускулната тъкан. Ето защо физическата активност задължително трябва да присъства в ежедневието. Важно е интензивността на тренировките да е съобразена с количеството приети калории.

Вместо на нискокалорична диета заложете на здравословен режим за отслабване

Предвид рисковете, които крие нискокалоричната диета, специалистите препоръчват тя да се замени с рационален хранителен режим, който да осигурява всички хранителни вещества. За усилване на ефекта от храненето експертите съветват да се заложи на доказано ефективния Калорекс/Calorex®. Благодарение на рационалния си състав този висококачествен природен продукт от фамилия Калорекс работи в полза на отслабването. Всяка капсула на Калорекс съчетава силата на висококачествен екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставите взаимно допълват и усилват ефекта си. В резултат изгарянето на мазнините се увеличава, размерът на мастните клетки намалява и апетитът се понижава. Ползите от Калорекс обаче не спират дотук! Той редуцира нивото на триглицеридите и холестерола, и регулира кръвната захар.

Освен че е ефективен, Калорекс е практически безвреден за организма. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. Препоръчва се продължителен прием за постигане на оптимален ефект.

Сподели: