затлъстяване сред учениците

Учени от Кралския колеж в Лондон установяват, че ниското самочувствие е причина за все по-широко разпространеното затлъстяване сред учениците. Британските изследователи са категорични, че плахите децата са по-предразположени към затлъстяване, отколкото самоуверените си връстници. Вижте повече по темата в следващите редове!

Взаимовръзка между ниското самочувствие и затлъстяване сред учениците

Революционната теза предизвиква силен обществен интерес, след като изследователите я излагат на страниците на списание „Би Ем Си Медисин“. Зад доклада по темата се крият години упорита работа. Специалистите започват амбициозното изследване още през 70-те години на XX век. За целта измерват индекса на телесна маса (ИТМ) и подлагат на психологически тест за оценка на самочувствието 6 500 10-годишни деца. Оказва се, че в голямата си част децата, които са по-неуверени в собствените си възможности, са затлъстели.

В началото на новото хилядолетие учените отново правят изследване на същите доброволци

Резултатите показват, че болшинството от хората, които са имали ниска самооценка като деца, продължават да страдат от затлъстяване. Това дава основание на изследователите да заключат, че заниженото самочувствие при подрастващите е мощен рисков фактор за затлъстяване и в детска, и в зряла възраст. За да са максимално обективни обаче, учените подчертават, че затлъстяването е комплексен проблем. За появата му допринасят още генетичната предразположеност, лошият хранителен режим и ниската двигателна активност.

banner

Нови методи за лечение на затлъстяване сред учениците

Резултатът от изследването предоставя възможност за разглеждане на метаболитното нарушение през нова призма. Нетипичната гледна точка позволява прилагането на качествено нови методи за борба с излишните килограми при учениците. Така например специалистите по хранене и диететика вече все по-често препоръчват на родителите на затлъстели деца да се обърнат за съдействие към психолог. В неговите компетенции е да разбере дали проблемът не се крие в ниската самооценка на детето.

Качествено ново решение срещу затлъстяване сред учениците

Новите провокиращи фактори на затлъстяване при децата в училищна възраст предполагат и качествено нови средства за борба с излишните килограми. Революционният природен продукт Калорекс/Calorex® помага за постигането на здравословно тегло при ученици със затлъстяване. Тайната на Калорекс се крие в уникалната му формула. Всяка капсула съдържа високопречистен екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките взаимно усилват и допълват своето действие. В резултат избирателно увеличават изгарянето на мазнините, като щадят белтъчините, намаляват апетита и засилват метаболизма.

Калорекс помага за намаляване на телесното тегло при подрастващите, без да предизвиква странични ефекти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Наличен е в магазини „Здраве и природа“, в аптечната мрежа и в електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Сподели: