опасни диети

В отчаян опит бързо да редуцират теглото си много хора залагат на неподходящи и откровено опасни диети. Не пропускайте да се запознаете с отличителните знаци на екстремните хранителни режими, за да не допускате тяхната грешка.

Сигнали, издаващи опасните диети

Отсъствие на цели хранителни групи

Изключването на цели хранителни групи от менюто е неоспорим белег на опасните диети. Така, че забележите ли, че не трябва да консумирате протеини, въглехидрати или мазнини, бъдете сигурни, че тази диета не е за вас. При избягване на консумацията им в организма настъпва недостиг на макро- и микронутриенти, метаболизмът се нарушава и се създават условия за развитие на различни заболявания.

Гаранция за мигновен ефект

Обещанието за моментална загуба на тегло също насочва към опасните диети. Хранителните режими за бързо отслабване гарантират, че ще се разделите с рекорден брой килограми за феноменално кратко време. За целта обаче калорийният прием трябва да спадне под препоръчителния дневен минимум (1200 cal). Ако допуснете това да се случи, рискът от метаболитни нарушения значително ще се увеличи и над вас ще надвисне опасността от загуба на мускулна маса.

banner

Гръмки имена

Бомбастичното име е един от най-сигурните признаци на опасните диети. Вариациите са много – шоколадова, бисквитена, ледена, диетата на Риана или друга голяма звезда от музикалния или филмовия бизнес… Цяла страница няма да ни стигне, за да ги изброим. А и едва ли си струва усилието, след като вместо да помагат, в болшинството от случаите те нанасят огромни вреди на организма.

Липса на здравословни навици

Безпогрешен ориентир за опасните диети е и фактът, че те не промотират здравословни навици. Заглавие от типа на „10 кг по-малко без тренировки“ е всичко друго, но не и реалистично. Всеизвестно е, че здравословното отслабване е възможно единствено когато спортът е част от ежедневието.

Разумната природна алтернатива на опасните диети

Специалистите по хранене и диететика у нас не спират да напомнят, че за да се постигне здравословно отслабване, не бива да се залага на опасни диети. Призивът им към желаещите да намалят теглото си е да се придържат към балансиран хранителен режим и да повишат двигателната си активност. А за да е още по-голям ефектът от храненето и спорта, те ги мотивират да се доверят на Калорекс / Calorex®. Вдъхновен изцяло от природата, този продукт безопасно подпомага редукцията на теглото и намалява мастните натрупвания в проблемните зони (талията и корема). Мощното му действие се дължи на взаимодопълващото действие на хром пиколинат (биологичноактивна форма на хрома) и хидроксицитрат (екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа). Действайки в пълен синхрон помежду си, те потискат образуването на мазнини и избирателно топят мастните натрупвания. Съдействат за ускоряване на метаболизма и намаляват апетита. Допълнително преимущество е, че намаляват нивото на триглицеридите и холестерола и регулират кръвната захар. За да се насладят на многобройните ползи на Калорекс, хората, които се борят с килограмите, трябва да го приемат продължително време. Дълговременната употреба не крие рискове за здравето поради изцяло природния произход на съставките.

Сподели: