отслабване сън

Според специалисти от университета “Джон Хопкинс” в САЩ, чрез отслабване можем да подобрим качеството и продължителността на своя сън. Научете повече за интересното проучване в следващите редове.

Отслабване – ето как повлиява качеството на нашия сън!

За да достигнат до това заключение, специалистите осъществяват проучване сред 77 души, страдащи от затлъстяване и диабет тип 2. На участниците било измерено количеството на коремните мазнини и индекса на телесната маса. В началото и в края на изследването, с цел идентифициране на проблемите със съня – безсъние, сънна апнея, дневна умора, неспокоен сън, участниците попълват анкета.

След анализ на резултатите е установено, че участниците са постигнали отслабване с около 6-7 кг. При тях количеството на мазнините в областта на корема също намаляло. Учените стигнали до заключението, че в резултат на отслабването се е подобрило качеството на съня на участниците. Това, от своя страна, има важно значение за поддържане на физическото и психическото здраве, както и на функциите на сърдечно-съдовата система. Според учените, хроничните нарушения на съня водят до повишаване на кръвното налягане, неравномерен пулс, риск от инсулт и инфаркт.

banner

Какво препоръчват учените за успешно сваляне на излишното тегло?

Според специалисти от Училището по обществено здраве на Харвардския университет, консумацията на определени плодове и зеленчуци повлиява положително телесното тегло. В продължение на двадесет години учените анализират данни, предоставени от 13 000 американци, относно приеманата от тях храна. Теглото на тези доброволци било проследявано на всеки две години.

Установено било, че американците, които консумирали плодове като круши, ябълки и ягоди, отслабвали с около 400 гр на всеки четири години. Далеч по-добри били резултатите на тези от доброволците, които консумирали следните зеленчуци: зеле, ряпа, спанак, рукола, целина, карфиол, алабаш. Доброволците, които често включвали изброените зеленчуци в менюто си, отслабвали с около 1 кг на всеки четири години.

Още един доказано ефективен начин за отслабване и подобряване на цялостното здравословно състояние

Чрез сваляне на излишното тегло се постига не само повишаване на качеството на съня, а и цялостно подобряване на здравето. Това важи с особена сила за хората, които страдат от наднормено тегло и затлъстяване. Здравословно отслабване може да се постигне чрез подобряване на хранителните навици и двигателната култура. Ефектът от тези две ключови мерки може многократно да бъде усилен чрез прием на природен продукт за подпомагане на борбата с килограмите. С най-висок профил на ефективност и безопасност се откроява Калорекс/Calorex®. Активните му съставки – биологичноактивна форма на хром и екстракт от Гарциния Камбоджа, подпомагат горенето на мазнини около талията и корема. Приеман редовно, Калорекс намалява силния апетит, ускорява метаболизма и има щадящо белтъчините действие.

Сподели: