отслабване без йо йо ефект

Отслабване без йо йо ефект – това е заветната цел на всички, които искат да свалят излишните килограми и да постигнат трайни резултати. Ние ще им помогнем да се справят с предизвикателството!

Препоръки за отслабване без йо йо ефект

Без екстремни диети

Хранителните режими със силно ограничен прием на калории имат бърз, но не и дълготраен ефект. Те са бомба със закъснител, която ако избухне, се стига до връщане на килограмите в двоен размер за отрицателен период от време. С оглед на това диети, които предполагат гладуване, лишения или изключване на цели хранителни групи за продължителен период от време, трябва да се избягват. Най-добре е да се следва здравословен и балансиран хранителен режим, с който теглото да се сваля постепенно и трайно.

Достатъчно вода

Редовният прием на достатъчно количество вода е ключов фактор за постигане на дълготрайно отслабване. В допълнение това помага на организма да се освободи от токсините, отделени при топенето на мазнините. Желателно е, хората, които се стремят към здравословно тегло, да пият вода, която е бедна на натрий, но богата на магнезий и сулфати. За целта трябва внимателно да четат етикета, на който е указан минералният състав на продукта.

banner

На война със скритите захари за трайно отслабване без йо йо ефект

Рафинираната бяла захар е една от най-явните заплахи пред трайното отслабване. Тя обаче далеч не е единствената. В много наглед здравословни храни и напитки се крият т.нар. скрити захари. Примери за такива са консервираните зеленчуци и плодовите сокове. Това налага потребителите отново да гледат етикетите, за да направят информиран и здравословен избор.

Повече „добри“ мазнини

Моно- и полиненаситените мазнини допринасят за здравословното отслабване с трайни резултати. Именно поради това е нужно да се осигури техният прием. Изключително ценен източник на подобни „добри“ мазнини е зехтинът. Важно е да се помни, че за да се запазят полезните му свойства, той не бива да се подлага на топлинна обработка.

Още две важни условия за отслабване без йо йо ефект

Специалистите по хранене и диететика напомнят, че включването на спорт в ежедневието е от голяма важност за поддържане на постигнатото тегло. За още по-добри и трайни резултати е желателно да се осигури прием на Калорекс КЛА/Calorex® KLA. Това е изцяло природен продукт, доказал своята ефективност през годините. С негова помощ стройната фигура се запазва във времето. Причината за благотворният му ефект е активната съставка – конюгирана линолова киселина (КЛА). Редица изследвания доказват, че тя има способността да намалява обема на мастната клетка и да поддържа миниатюрния ѝ размер. Освен това регулира нивото на кръвната захар и действа положително при диабет и метаболитен синдром.

Калорекс КЛА е напълно безопасен продукт, който е подходящ за продължителен прием. Произведен е в съответствие с най-високите изисквания на добрата производствена практика.

Сподели: