здравословно отслабване

Здравословно отслабване и постигане на завидна фигура е цел на мнозина от нас. Култът към добре оформеното тяло датира още от дълбока древност. Многобройни скулптури на древногръцки и римски божества и герои ни напомнят за идеала на нашите предци, въплътен в сентенцията “Здрав дух в здраво тяло”. За съжаление се оказва все по-трудно да се придържаме към тази позната максима. Забързани в рутината на ежедневието, често пренебрегваме външния си вид. Досещаме се, че трябва да влезем във форма, когато някои специален повод го налага. Отслабването не бива да бъде предопределено от външни фактори, а да е наша мисия. Ето два изпитани начина за полагане на успешно начало на здравословното сваляне на излишни килограми.

Здравословно отслабване чрез придържане към балансирана диета

Асоциацията, която поражда в съзнанието ни думата “диета”, най-често е негативна. Време е обаче да променим психическата си нагласа и да погледнем на хранителния режим положително. За изготвянето му може да се доверим на диетолог. В съответствие с личните ни предпочитания и нужди, той ще ни препоръча кои храни да включим в менюто си и от кои да се въздържаме. Не е необходимо да чакаме мнението на специалист, за да преустановим консумацията на газирани напитки и хранителни продукти, богати на животински мазнини. Нужно е да наблегнем повече на плодовете, зеленчуците и ядките. Промяната на хранителните навици е важно, но недостатъчно условие за здравословно отслабване. Нужно е да не забравяме, че трябва да сме и физически активни.

Отслабване чрез двигателна активност

Интензивните физически упражнения не са препоръчителни. Подходящо е да започнем с леки натоварвания във фитнес залата, които няма да ни доведат до крайна умора. Психологическата нагласа е от съществено значение в този начален етап на подготовка на тялото за предстоящите промени. Не трябва да се самозалъгваме, че процесът на топене на излишните мазнини е мигновен. Добре известно е, че не съществува магическо хапче, с което скоропостижно да отслабнем. Въпреки че първоначално ефектът няма да е видим, това не бива да ни обезкуражава. Важно е да знаем, че с търпение и постоянство ще постигнем трайни резултати, а познатият “йо-йо ефект“ ще остане в миналото.

banner

Балансирана диета, добра двигателна активност и природна помощ за здравословно отслабване

Верен съюзник в борбата с излишните килограми е Калорекс/Calorex®. Той е изцяло природен продукт, комбинация от две взаимно усилващи ефекта си съставки – Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и хром пиколинат. И двете активни съставки в Калорекс спомагат за увеличаване на изгарянето на мазнини и намаляване на натрупването им. Ускоряват основната обмяна на веществата в организма, щадят мускулната маса при отслабване, контролират холестерола и кръвната захар, и намаляват апетита. Проучвания показват, че при продължителен прием тяхната комбинация усилва ефекта от диетата и физическата активност. Калорекс няма странични ефекти и е подходящ за продължителен прием.

Сподели: