отслабване със спорт

Отслабване със спорт – да, възможно е! Много хора тренират, за да могат да ядат повече без да напълняват или по-специално, да отслабнат. Разбира се, че всеки желае да види успеха възможно най-бързо и поради тази причина си струва да разгледаме кои спортове имат най-добър ефект в изгарянето на мазнините.

Важно е, обаче, да знаете, че ще ви е трудно да постигнете значителна загуба на тегло само чрез упражнения.

Отслабване със спорт – видовете, които може да опитате

А, сега, нека разберем тайните на отслабването със спорт и по-точно, кои спортове са подходящи за тази цел.
Ще започнем с джогингът. Никой спорт за отслабване не изгаря толкова калории, колкото бягането. Когато тренирате, вие използвате основно мускулите на краката си, така че е препоръчително да имате и тренировка за останалите групи мускули. С укрепването им може да постигнете по-здравословен стил на бягане, както и по-висока скорост на метаболизма.

banner

Нека добавим и ходенето като алтернатива на джогинга. Също вариант е скандинавското ходене, което е не само страхотно упражнение за бегачи, но и за начинаещи, които искат да изградят добра физическа форма.

Плуването ви помага да отслабнете – това е идеалният спорт за отслабване, който защитава и ставите. Плуването на дължини е не само оптимална тренировка за издръжливост, но и осигурява цялостно укрепване на всички мускули. Различните стилове плуване могат да варират и са отлична тренировка също за координация.

Карането на колело е перфектна идея за любителите на природата. Препоръчително е също да правите допълнителни силови тренировки за коремната и гръбната област, тъй като се използват основно мускулите на краката, което може да доведе до болки в гърба или врата при начинаещи.

Тренирайте без уреди – ако правите упражнения редовно, вие не само ще изгаряте калории бързо, но и ще изграждате мускулна маса, което ще засили вашия метаболизъм. Било то клекове, лицеви опори, а дори и танци или каквото ви хрумне – всичко е ефективно.

Високоинтензивните интервални тренировки познати още като HIIT станаха изключително популярни през последните години. Това са тренировки с висока интензивност, които се редуват с кратки паузи за възстановяване. С този тип спорт за отслабване вие принуждавате тялото си да гори калории за дълго, дори след като тренировката ви е приключила.

Тае-бо тренировка отново за цялото тяло, която е комбинация от танци и кикбокс. Този спорт за отслабване не само ще ви помогне в горенето на мазнините, но ще тренира и различни мускулни групи.

А, това бяха само част от нашите любими предложения за отслабване със спорт!

Факти за отслабването със спорт

В следващите редове ще разкрием факти за отслабването със спорт, които ще ви удивят.

  • Всеки вид кардио тренировка стимулира изгарянето на мазнини и укрепва вашето здраве
  • Силовите тренировки също са важен компонент от концепцията за цялостно отслабване
  • Натрупването на повече мускулна маса насърчава метаболизма ви и гарантира, че изгаряте калории, дори когато сте в покой
  • Изгарянето на повече калории, отколкото приемането на такива ви гарантира успешно отслабване

Съвети при отслабване със спорт, които да следвате

Ще започнем от това, че е най-важно да отделяте време – няколко пъти седмично за упражнения, ако искате да отслабнете. Естествено, заложете на спорт, който ви харесва, за да може да се придържате към плана. Не забравяйте да тренирате и вашата издръжливост. Също обърнете внимание на диетата си, калорийният дефицит е от съществено значение за успеха. И за финал – интегрирайте упражненията в ежедневието си и обръщайте внимание на здравето си.

Помогнете на тялото си да отслабне по-бързо и здравословно

Насърчете тялото си в правилната посока при борбата с килограмите. Специалистите в България препоръчват прием на Калорекс / Calorex® като средство за засилване на метаболизма. Това е изцяло натурален продукт, който е с най-високо качество и благодарение на комбинацията си от екстракт от Гарциния Камбоджа и биологично активна форма на хром (хром пиколинат), подпомага в най-висока степен изгарянето на мазнини. Заедно с това, той съдейства за понижаване на холестерола, триглицеридите в кръвта и повлиява благоприятно нивата на кръвна захар. Освен всичко е и на достъпна цена. А, ако се нуждаете от професионална подкрепа за това как да намалите вашето телесно тегло по най-добрия начин, може да се възползвате от онлайн консултациите при нашите специалисти още сега!

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: