грешки при отслабване

За никого не е тайна, че хората с наднормено тегло са готови на всичко, за да се преборят с излишните килограми. Въпреки неистовото им желание за отслабване обаче опитите да стопят мазнините в проблемните зони често завършват катастрофално. На какво се дължи претърпяния крах ще разберете в настоящата статия.

Привички, които пречат на отслабването

Елиминиране на въглехидратите

В опита си да отслабнат много хора изключват напълно въглехидратите от менюто. Основният мотив да го сторят е, че органичните вещества не са незаменими за човека. Това е неоспорим факт, но също така е вярно, че хлябът, макаронените изделия, варивата, картофите, оризът и житните растения са основният източник на енергия за организма. Техният балансиран прием не само че не води до покачване на теглото, но и изпълва всяка клетка на тялото с живителни сили. Единственото условие, което трябва да се спазва, е да се консумират на закуска или обяд. Така се осигурява достатъчно време на организма, за да ги преработи.

Гладуване

Според съвременните направления в диететиката отказът от храна за определен период от време, е остарял и пагубен подход за отслабване. Драстичното намаляване на калориите води до недостиг на хранителни вещества. В резултат метаболизмът се забавя и мисията „фигура мечта“ остава просто недостижима химера. Естествено събитията може и да не придобият подобен обрат, ако се поддържа добра обмяна на веществата. За целта е препоръчително да се яде по малко и на често. Пет-шест хранения на ден ще спомогнат за ускоряване на метаболитните процеси и ще задвижат процеса на отслабване.

banner

Лишаване от вода

Мнозина смятат, че излишната вода в организма е причина за наднорменото тегло. Поради това умишлено започват да ограничават приема на живителната течност. По ирония на съдбата обаче вместо да отслабнат, започват рязко да наддават. Причината – задържат течности поради недостатъчното хидратиране. Ако злоупотребяват със солта, ситуацията наистина излиза извън контрол, тъй като натрият в нея допълнително допринася за неприятното чувство за подуване. За щастие състоянието бързо може да бъде овладяно. Отичането на краката, корема, гърдите и лицето ще изчезне в мига, в който водният баланс в тялото се възстанови. Добрата хидратация ще подобри храносмилането и ще ускори метаболизма.

Предприемане на едностранен подход

Фокусирането само върху един аспект от програмата за отслабване е сред най-честите грешки, допускани от хората с наднормено тегло. Кантарът няма да мръдне и с грам по-надолу, докато здравословният хранителен режим не се съчетае с умерената физическа активност. Важна част от комплексния подход е и приемът на качествени природни средства, които помагат в борбата срещу излишните килограми.

Продукти Калорекс – разумна природна алтернатива на синтетични лекарства за отслабване

Калорекс / Calorex® е ненадминат в горенето на мазнините в областта на корема и талията, а Калорекс Апетин / Calorex® Apetin® няма равен за потискане на апетита. И двата продукта са напълно безвредни и нямат противопоказания. Наблюдава се много добра поносимост дори при продължителна употреба.

Сподели: