висок апетит

Хората, които имат висок апетит са застрашени от наднормено тегло, затлъстяване и последващите от тях сериозни здравословни проблеми. С цел предотвратяване на здравния риск в настоящата статия ще представим няколко метода как да се намали непрестанното желание за ядене.

Работещи стратегии за намаляване на висок апетит

Без кулинарни изкушения

Често продължаваме да се храним, след като сме се заситили, просто защото храната е пред очите ни. Това е и научно потвърдено! Учени са доказали, че е достатъчно само да погледнем шоколад или парче торта, за да се задействат онези мозъчни центрове, които отговарят за глада. Чрез мозъчно сканиране, специалисти установяват, че докато гледат храна, доброволците имат засилена функция на центъра в мозъка, отговарящ за контрола над апетита. Други проучвания също показват, че нивата на грелин („хормон на глада“) се повишават при гледане на снимки на вкусни храни.

Повече аеробни упражнения

Според специалисти едночасовото занимание с аеробика е по-ефективно за намаляване на апетита в сравнение с 90-минутно вдигане на тежести. Причината се крие във факта, че по време на аеробна тренировка се отделят два хормона, регулиращи апетита – пептид УУ и грелин, а при вдигане на тежести – само грелин. Това е установено чрез наблюдение на доброволци, които след като са се придържали към двата типа упражнения, са отговаряли на въпроси, установяващи степента на апетита.

banner

Намаляване на калорийния прием с големи порции

Колкото и нелогично да звучи, това е напълно възможно. Необходимо е обаче храните, които се консумират да са питателни и нискокалорични. Примери за такива са броколи, кисело мляко, диня, кафяв ориз, извара, скариди, домати, гъби, спанак, краставици, маруля. Когато се приемат в големи количества те водят до дълготрайно чувство за ситост и по този начин „тушират“ апетита.

Природен трик срещу висок апетит

Все повече специалисти по хранене и диететика препоръчват Калорекс Апетин/Calorex® Apetin като средство на първи избор за потискане на чувството за неконтролируем глад. Този виден представител от фамилия Калорекс е единственият разработен, патентован и научно доказан продукт у нас за намаляване на апетита. Безотказното му действие се дължи на рационалния състав. Всяка течна капсула на Калорекс Апетин съдържа 700 mg стандартизирана пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Активното вещество стимулира два пептидни хормона – холецистокинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Тези вещества осигуряват чувство на ситост и предотвратяват приема на излишни калории.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва приемът на Калорекс Апетин да се съчетае с придържане към балансиран хранителен режим и увеличена физическа активност. Продуктът е напълно безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е за дълготрайна употреба.

Сподели: