начини за намаляване на апетита

В интернет има много начини за намаляване на апетита. Едни от тях работят добре за някои хора, други – не. Ние ще ви спестим опитите и грешките, като ще представим стратегиите, които работят безотказно за всички.

Ефективни начини за намаляване на апетита

Дъвчене на дъвка – един от най-добрите начини за намаляване на апетита

Изследвания показват, че дъвченето на дъвка помага за потискане на апетита. Естествено не бива да прекалявате с дъвката, тъй като прекомерното дъвчене може да доведе до стомашни проблеми.

Първо салатата

Винаги започвайте със салатата преди основното ястие. Това ще ви помогне да овладеете апетита. Хормоните на глада ще информират мозъка, че сте полусити, което ще намали риска от преяждане. В случай че салатата е от плодове, желателно е да я консумирате най-малко 30 минути преди основното. По този начин ще стимулирате бързото разграждане на всички полезни вещества.

banner

„Не“ на кулинарните предавания

Старайте се да избягвате кулинарните предавания. В противен случай рискувате апетитът да се обостри при вида на добре изглеждащите ястия.

Сини чинии

Проучвания сочат, че има връзка между цветовете и апетита. Това си има своето научно обяснение – всеки цвят поражда асоциация и по този начин предизвиква определена мисъл, емоция или чувство. В този ред на мисли синьото е цветът, който буквално приспива апетита. В природата трудно може да намерите синя на цвят храна. А дори да се натъкнете на такава, едва ли ще ви се преяде.

По-малки чинии

Когато сервирате храната в по-малки чинии, ще се засищате по-бързо и ще ядете по-малко. Ще се учудите колко лесно ще свикнете с по-малките порции и колко успешно ще контролирате апетита с тяхна помощ.

Един от най-ефективните природни начини за намаляване на апетита

Природният продукт Калорекс Апетин/Calorex® Apetin е водещо средство, което диетолозите препоръчват за потискане на апетита. Този природен продукт от фамилия Калорекс притежава научно доказано действие. Патентованият му състав включва пиноленова киселина, извлечена от ядки на Корейски бор. Ядките на това иглолистно растение, което се среща в Корея, Япония, Сибир, имат 40 пъти повече пиноленова киселина в сравнение с други борови ядки.

Калорекс Апетин е единственият природен продукт на пазара у нас, който стимулира производството на CCK и GPL1 – обективните индикатори за ситост. Приема се преди или по време на хранене. Обикновено дозировката варира от 3 до 6 течни капсули (Solucaps) дневно. Продуктът е напълно безвреден и има отлична поносимост. Подходящ е за дълговременна употреба. Може да се приема самостоятелно. За оптимален ефект се препоръчва да се прилага в комбинация с посочените мерки за потискане на апетита.

Сподели: