Почти половината от възрастните хора са засегнати или застрашени от диабет поради наднорменото си тегло

Данните от различни здравни организации сочат, че близо половината хора по света имат гранично или наднормено тегло и голяма част от тях са развили диабет или поне предиабет – състояние, предшестващо диабета и провокиращо изявата му в определен момент. А много от засегнатите хора дори не подозират за състоянието си и заболяването се открива в момент, в който вече са се появили някои негови усложнения.

При предиабет се наблюдава трайно покачване на нивото на глюкоза в кръвта, дори и на гладно, все още обаче не достатъчно повишено, че състоянието да се диагностицира като диабет. Предиабет се наблюдава при близо 40% от възрастните хора само в Америка. Като прибавим към това количество и броя на хората с диагностициран диабет, цифрата става плашеща. Това налага да се обърне сериозно внимание на предотвратяването на появата на диабета чрез елиминиране на рисковите и предизвикващи го фактори.

Диабет тип 2, известен като „старчески“, и срещащ се най-често при възрастните хора, се провокира от обездвижването, лошите хранителни навици и най-вече от затлъстяването и наднорменото тегло. За всички хора, които не водят активен начин на живот, хранят се непълноценно и имат някой и друг излишен килограм, тези данни би следвало да се разглеждат като знак за въвеждане колкото се може по-скоро на промяна в ежедневните дейности.

А най-добрата промяна, която всеки човек в риск би могъл да си наложи сам в името на доброто си здраве в бъдеще, е свързана с регулиране на теглото за достигане на считаните за здравословни показатели. Диабет няма как да се лекува, ако все още не се е развил, но регулирането на теглото е превантивната мярка, с която да се предотврати неговото развитие още в зародиш. Именно това е една от най-позитивните страни на приема на продуктите Калорекс – освен че спомагат за нормализиране на теглото, те благоприятстват и за избягване на риска от развитие на диабет и останалите усложнения на затлъстяването.

borola

Може също да харесате

Коментари

avatar