диабет тип 2 и наднормено тегло

Данни от водещи здравни организации сочат, че комбинацията от диабет тип 2 и наднормено тегло е често срещана сред възрастните хора. Голяма част от засегнатите от диабет са развили заболяването вследствие на затлъстяване и наднормено тегло. Научете повече за застрашаващата здравето комбинация от наднормено тегло и диабет в следващите редове. В края на публикацията ще споделим и мерките, които специалистите препоръчват за сваляне на излишните килограми и осъществяване на качествен контрол над диабета.

Повече за опасната връзка между диабет тип 2 и наднормено тегло

Диабет тип 2, известен още като „старчески“ диабет, се среща най-често сред възрастните хора. Рискови фактори за появата му са обездвижването, лошите хранителни навици, наднорменото тегло и затлъстяването. Последните два фактора са най-често срещаните причини за развитие на заболяването.

Появата на диабет тип 2 при хора със затлъстяване и наднормено тегло се корени в натрупването на висок процент подкожни мазнини. Излишните телесни мазнини възпрепятстват функциите на абсорбиращите глюкозата клетки, като не позволяват тя да бъде правилно усвоена. В резултат се развива инсулинова резистентност, като се установява трайно повишаване на нивата на кръвната захар. Това налага да се обърне сериозно внимание на предотвратяването на появата на диабет чрез елиминиране на предразполагащите го фактори. При вече развит диабет тип 2 е важно да се наблегне над осъществяване на правилен контрол над заболяването. Това условие може да се изпълни чрез полагане на мерки за редуциране на натрупаните мазнини и излишното тегло.

banner

Успешна стратегия за поддържане на добро здраве при диабет и наднормено тегло

Намаляването на излишното тегло е предпоставка за осъществяване на качествен контрол върху диабета, както и за предпазване от други здравни усложнения. Техниките, прилагани с най-голям успех, са следване на балансиран хранителен режим и включване на физическа активност към ежедневната рутина. И двата метода дават благоприятни резултати при овладяване на наднорменото тегло и контролиране на диабета. За по-висока ефективност, специалистите съветват да се комбинират двата подхода с прием на природно средство, което улеснява отслабването и същевременно регулира кръвната захар. Продуктът, който се справя успешно и с двете задачи, е Калорекс/Calorex®.

Калорекс спомага за нормализиране на теглото чрез допълващото действие на активните съставки хром пиколинат и екстракт от Гарциния Камбоджа. Благодарение на действието им се постига изгаряне на натрупаните мазнини и намаляване на излишното тегло по напълно естествен начин. Хром пиколинатът играе важна роля и при обмяната на въглехидратите и мазнините и е коректор на инсулина. Той потиска фалшивото чувство за глад и спомага за ускоряване на метаболизма.

Сподели: