През лятото се отслабва по-лесно

Ани Димитрова, 56-годишна, от София

Не отслабвам нито за красота, нито заради плажа или модните дрешки. Пия Калорекс, защото килограмите, в комбинация с понатрупалите се годинки, ми докараха много здравословни проблеми. Докторите ги наричат всички вкупом метаболитен синдром.

За да се сдобиете с тази диагноза, трябва да имате увеличена талия, повишено кръвно налягане, увеличено ниво на глюкозата и нарушен мастен баланс – повече “лош” и по-малко “добър” холестерол.

Честно казано, аз почти не познавам жена в по-зряла възраст, която да не покрива поне част от тези критерии, особено затлъстяването около корема и талията. Само че според лекарите изпуснем ли обиколката на талията да мине 80 см, вече сме потенциални пациенти, защото точно тези тлъстини обвиват и вътрешните органи и са причина за останалите ни здравни проблеми.

banner

Като при манекенките – 90/60/90 – или не ставаш. Само дето при нас има свобода за горната и долна мярка, важното е да сме кръшни в кръста.

За съжаление проблемът хич не е за шеги, защото при такива хора има два пъти по-висока сърдечно-съдова смъртност, три пъти по-висок риск от сърдечен инфаркт или мозъчен инсулт и пет пъти по-висок риск от развитие на захарен диабет тип 2 в сравнение с останалите.

Сега да си дойдем на думата за отслабването, което според лекарите е задължително и не признават никакви извинения колко е трудно то на нашата възраст.

От собствен опит ви казвам – забравете за изтощителните диети. Бързото отслабване е стрес за организма, на който не се знае как ще отреагира. При мен беше с повишаване на кръвното налягане. И 15 килограма отгоре вместо 10, които свалих през зимата, тъпчейки се само с пилешки филенца.

Една от теориите, които чух после, докато се консултирах с различни специалисти, беше, че през лятото се отслабва по-лесно. Затова започнах да пия Калорекс – природният продукт, кoйтo ми препоръчаха, защото атакува точно проблемните мазнини около корема и талията, още през май. До този момент за два месеца съм свалила 10 кг, но джипито е непреклонно – продължавай, не си докарала талията до здравословните сантиметри.

Не е проблем, с Калорекс се отслабва, без да е необходимо да се гладува, просто половин час преди хранене глътвам по една капсула, тя потиска апетита и ускорява обмяната. Преди дни минах на контролни изследвания и се потвърди това, което ми звучеше невероятно, когато преди време го чувах от специалистите – по-малко килограми, по-ниски нива на кръвната захар, холестерола и кръвното налягане. Имам чувството, че свалих и години. Макар за това още да няма научни доказателства.

Сподели: