Прекаленият прием на мазнини застрашава здравето ни

Повечето хора знаят, че постоянната употреба на голямо количество мазнини е опасна за здравето. Трудно можем да си представим обаче степента на тази опасност.

Изследване на учените от университета “Калгари” доказва вредата, която причинява на организма мазната храна. Установява се, че хората, приемащи мазнини се отличават с по-голяма възприемчивост към сърдечно-съдовата система, по-силно променят кръвното си налгягане, пулсът и състоянието на кръвоносните съдове. Резултатите от изследването потвърждават, че атеросклерозата и високото кръвно налягане са следствие от диетите богати на мазнини. Това налага необходимостта хората да се замислят над начина, по който се хранят.

Пълната забрана за употреба на мазна храна не е изход от положението. Подходяща алтернатива за любителите на този вид храна е приемът на продукти, които редуцират усвояването на мазнините. Такъв е природният продукт Калорекс Липас, който съдържа висококачествени, стандартизирани разтворими фибри от морски раковини (хитозан). В сравнение с други естествени фибри, Калорекс Липас абсорбира многократно мазнините. Калорекс Липас има двоен механизъм на действие. От една страна положително заредените молекули на Липас привличат отрицателно заредените мастни киселини и пречи на абсорбцията и разтварянето им. От друга страна Липас обгръща като в мрежа мастните капки и пречи на усвояването им.

Калорекс Липас се приема преди или по време на хранене за намаляване количеството мазнини, които се усвояват от организма. Дозата варира от 1 до 3 капсули дневно.

borola

Може също да харесате