високомазнинна диета за отслабване

Много хора се борят с излишните килограми с помощта на кето или както е позната още високомазнинна диета за отслабване. Това обаче е погрешна и опасна стратегия. Учените са го доказали!

Популярната високомазнинна диета за отслабване сериозно застрашава здравето

Изследване на учените от националният изследователски университет „Калгари“ в Канада доказва вредата, която причинява на организма прекомерният прием на мазна храна. След поредица от експерименти те установяват, че хората, които приемат голямо количество мазнини с храната, се отличават с по-голям риск от поява на сърдечно-съдови заболявания. Казано с други думи, при тях по-силно се променят кръвното налягане, пулсът и състоянието на кръвоносните съдове. Резултатите от изследването потвърждават житейската максима, че всяко прекалено нещо е вредно. Освен това за пореден път доказват, че атеросклерозата и високото кръвно налягане са пряко следствие от диета, богата на мазнини.

Замяна на опасната високомазнинна диета за отслабване с балансиран режим на хранене

Както може да се очаква, резултатите от изследването налагат необходимостта за промяна в начина на хранене. Изследователите, провели проучването, са категорични, че мазнините не бива да се изключват от менюто. Все пак те съдържат важни хранителни вещества и са важен доставчик на енергия. Единственото, което трябва да се направи, е приемът им да се намали. Като цяло специалистите препоръчват на хранителен режим, при който съотношението на макронутриентите да е:

banner
  • 20% мазнини, 30% протеин и 50% въглехидрати – при хората с по-бърз метаболизъм
  • 15-20% мазнини, 30-35% протеин и 40-45% въглехидрати – при хората с по-бавен метаболизъм

За постигане на оптимални резултатите се препоръчва балансираната диета да се съчетае с висока двигателна активност и прием на продукт, който повишава изгарянето на излишните мазнини.

Доказан природен продукт за регулиране на количеството натрупани мазнини в тялото

Видни специалисти по хранене и диететика препоръчват Калорекс/Calorex® като средство на първи избор за борба с излишните мастни натрупвания. Този висококачествен природен продукт от фамилия Калорекс дължи мощното си действие на уникалната си формула. Всяка капсула на Калорекс съчетава в едно силата на две доказани природни вещества за отслабване – хидроксицитрат (екстракт от Гарциния камбоджа) и хром пиколинат (биологично активн форма на хром). Съставките взаимно допълват и усилват своя ефект. Комбинирани са така че да:

  • увеличават избирателно изгарянето на мазнините
  • намаляват образуването на мазнини
  • щадят белтъчините
  • намаляват апетита
  • засилват основната обмяна на веществата

Ползите от Калорекс обаче не свършват дотук! Той допринася за намаляване нивото на холестерола и триглицеридите, и регулира кръвната захар.

Калорекс е не само ефективен, но и безопасен. Не крие риск за здравето дори при продължителна употреба. Има удобен прием. Дозира се по 2 касули дневно, 30 минути преди хранене.

Сподели: