Радикалните промени в храненето

На хората с наднормено тегло се препоръчва намаляване на общия дневен калориен прием и консумацията на повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и фибри. Много е важно обаче диетата да бъде разнообразна – все пак дори когато сте “на диета”, е необходимо да се изхранвате и нищо не пречи, при избор на добър метод за отслабване, да продължите да се наслаждавате на вкуса на различни и разнообразни храни. Достатъчно е да намалите приема на захари, рафинирани въглехидрати от преработени храни и някои мазнини, и да разчитате на правилните продукти като добавка, за да бъде ефектът оптимален.

Опитите драстично да се намали теглото чрез едва ли не пълно въздържание от храна и продължително гладуване, крие следните рискове:

– много е вероятно да изпитате сериозен недостиг на жизненоважни витамини, минерали, микро- и макроелементи

banner

– ще се появят сериозни здравословни проблеми (риск от анемия, стомашно-чревни увреждания и др.)

– шансовете за провал са много големи, защото радикалните лишения обикновено са твърде краткотрайни и много слабо ефективни. Изгубеното тегло се наваксва в много кратки срокове.

Дори при хора със сериозни проблеми с теглото, подобни мерки рядко се прилагат. Ако се стигне до тях, лекарското наблюдение и контрол са задължителни.

В някои случаи се преминава и към хирургични намеси за намаляне на теглото. Предписват се за пациенти с болестно и патологично затлъстяване. Свързани са с премахване или изолиране на части от стомаха или горния гастро-интестинален тракт. Обикновено има позитивен ефект, но крият всички обичайни рискове на оперативните намеси.

За по-леките случаи обаче, особено с цел да не се лишава пациентът от полезното разнообразно хранене, специалистите са категорични, че може да се разчита на прием на продуктите Калорекс. Tова са група добавки, 4 на брой, всеки от които е с различна активна съставка – хитозан(фибри), линолова киселина, пиноленова киселина или екстракт от гарциния камбоджа. Всеки от тези 4 продукта допринася и повлиява благотворно отслабването и изгарянето на калории и излишни килограми, без задължителната нужда от сериозни хранителни лишения. С приемът на конкретен продукт от фамилия Калорекс се постигат различни крайни резултати: потискане на апетита, ускоряване на метаболизма, свързване и извеждане на мазнините от тялото, преди те да са усвоени или повишаване изразходването на енергията от приетата храна.

Сподели: