хитозан

Фибрите представляват почти несмилаеми растителни съставки в храните и хранителните продукти. Те имат особено важно физиологично значение и оказват редица полезни ефекти върху човешкия организъм.

Попаднали в храносмилателния тракт, фибрите увеличават с около 20 пъти обема си. По този начин те забавят стомашното изпразване и създават усещане за ситост. Това е желан ефект в диетолечението при затлъстяване и обменни нарушения. Хранителните фибри забавят и намаляват в голяма степен усвояването на глюкозата и холестерола в червата. Диетичните режими, обогатени с фибри подобряват съществено въглехидратната и мастната обмяна при затлъстяване. Те нормализират кръвната захар и мастния профил при тези заболявания. Този ефект е доказан при експериментални проучвания при животни и хора с обменни нарушения.

Фибрите се използват в диетолечението на обменни и сърдечно-съдови социално значими заболявания за понижаване на съдовия риск.

banner

За високата ефективност на фибрите е необходимо да бъдат стандартизирани, разтворими, в достатъчно количество и с висока абсорбционна способност към мазнини. Такъв продукт е Калорекс Липас. Основната съставка на продукта – разтворими фибри хитозан, е висококачествена и стандартизирана чрез технологичен процес, който гарантира голяма чистота и ефективност на всяка капсула. В сравнение с други естествени фибри, Калорекс Липас има способността многократно повече да абсорбира мазнините. Фибрите в Калорекс Липас действат като сюнгер за мазнините в стомашно-чревния тракт. Той се свързва с тях и спомага за елиминирането им от организма. Това редуцира значително количеството на приетите калории и подпомага процеса на отслабване.

Сподели: