коремно затлъстяване

Коремно затлъстяване е широкоразпространен проблем днес. То е опасно не само за самочувствието, а и за здравето. За това точно какви здравни рискове крие натрупването на коремни мазнини ще си говорим в следващите редове. Като за начало нека научим повече за коремното затлъстяване!

Накратко за опасното коремно затлъстяване

Ябълкова форма – с това словосъчетание се характеризира тяло, при което мазнините са изявени в средната част. Иронията тук е излишна, защото хората с такава фигура са изложени на сериозен здравен риск. Според съвременната медицина напълняването в корема е основна предпоставка за поява на редица здравословни проблеми.

Ето как коремното затлъстяване застрашава здравето

Учените описват мастните отлагания по корема като отделен орган, който участва в секретирането на хормони и субстанции, провокиращи възпалителни реакции. Така наречените абдоминални мазнини лесно се разпадат до прости мастни киселини, които директно се доставят до черния дроб и мускулите. Попадайки в черния дроб, те стимулират продукцията на лош холестерол (LDL) и триглицериди. Повишава се клетъчната резистентност към инсулин, намалява се ефективността му по отношение контролирането на кръвната захар. Налице са предпоставки за повишаване на кръвната захар, диабет, атеросклероза и тромбози.

banner

Излишните коремни мазнини повлияват и активността на ензима ангиотензин, отговорен за съкращаването на кръвоносните съдове. В резултат се увеличава рискът от високо кръвно налягане (хипертония), инфаркт и инсулт.

Най-ефективният начин за справяне с опасното коремно затлъстяване

С оглед на рисковете, асоциирани с коремното затлъстяване, специалистите по хранене и диететика приканват засегнатите своевременно да предприемат мерки за справяне с проблема. Надежден партньор за борбата с упоритите мазнини в областта на корема е Калорекс/Calorex®. Този 100% натурален продукт от продуктовата линия Калорекс е безкомпромисен към излишните мазнини по корема и щадящ към белтъчините. Положителният му ефект върху понижаването на телесните мазнини се дължи на съчетанието от висококачествен екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Всяка една от съставките е ефективна за намаляване на мазнините в тялото. Хидроксицитратът увеличава изгарянето на мазнините и потиска образуването им. Хром пиколинат играе важна роля при метаболизма на мазнините. Комбинирани заедно, съставките взаимно допълват и усилват своето действие. Проучвания показват, че тяхната комбинация повишава три пъти успеха в сравнение с прилагането само на диета.

Калорекс има още редица ползи

Потиска апетита, дава силен тласък на метаболизма, намалява количеството на холестерола и триглицеридите в кръвния серум, и регулира глюкозата в кръвта.

Освен че е ефективен, Калорекс е напълно безвреден. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за дълговременна употреба. Дозира се 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Сподели: