премахване на коремни мазнини

Вдигането на тежести по 20 минути дневно спомага за премахване на коремни мазнини. Това е изводът на учени от Училището по обществено здраве към Харвард. В следващите редове ще узнаете как са достигнали до него и по какъв начин може да се усили положителният ефект от силовата тренировка.

Как изследователите установяват, че тренировките с тежести помагат за премахване на коремни мазнини?

Изводът на членовете на екипа, публикуван в сп. Obesity, се базира на резултатите от проучване, което е проведено сред 10 500 мъже на средна възраст 40 години. Участниците са в добро здравословно състояние. От 1996 до 2008 г. са част от Наблюдение на здравословното състояние на работещите. Подбрани са така, че да олицетворяват разнообразието на американското общество. Ето защо индексът им на телесна маса (ИТМ) е в широк диапазон.

Учените проследяват в продължение на 12 години как промените в нивото на физическата активност се отразява върху фигурата на доброволците. В края на експеримента се оказва, че мъжете, които тренират с тежести по 20 минути на ден, имат по-добре оформени тела. Доказателство за това е, че те имат по-малко коремни мазнини, отколкото доброволците, които не са привърженици на силовите тренировки. Учените установяват, че тренировките с тежести са още по-ефективни срещу мазнините по корема, когато са комбинирани с аеробни упражнения. Обяснението е просто! Тази тренировъчна програма подпомага разпределението на мастните отлагания в тялото и намалява струпването им в областта на корема.

banner

По какъв начин да се усили положителният ефект, който тренировките с тежести оказват върху изгарянето на коремните мазнини?

За да не остане следа от мазнините по корема, е желателно тренировките с тежести да се съчетаят с прием на Калорекс/Calorex®.

Тайната на безкомпромисното и същевременно щадящо действие на този природен продукт от фамилия Калорекс се крие в рационалната комбинация от екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологичноактивна форма на хром (хром пиколинат). Всяка една от съставките играе важна роля за топенето на мазнините по корема и намаляване на излишните сантиметри в талията.

Хидроксицитратът има щадящо белтъчините действие. Той избирателно намалява мазнините, като увеличава изгарянето и потиска синтеза им. Хром пиколинатът мощно допълва действието на хидроксицитрата чрез потискане на апетита и засилване на основната обмяна.

Научно доказано е, че активните съставки в Калорекс усилват многократно ефекта от физическата активност и диетата. За постигане на оптимални резултати се препоръчва Калорекс да се приема продължително време по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. Дълговременната употреба не крие риск от странични реакции поради 100% натуралния произход на съставките.

Сподели: