отслабване след 50-годишна възраст

С напредване на възрастта метаболизмът отчетливо се забавя. Много по-бързо се трупат килограми в уязвимите части от тялото, а раздялата с тях става все по-трудна. Това навежда много хора с наднормено тегло на мисълта, че отслабването във втората половина от живота им е мисия, обречена на провал. Верни на принципа, че никога не е късно за промяна, с настоящата статия ще се опитаме да променим широко разпространената сред хората над 50 години пораженческа нагласа по отношение на загубата на тегло.

Изпитани практики за отслабване при хора над 50 години

Пийте повече вода

Този съвет е валиден за хора от всички възрасти, които се стремят да отслабнат. Особено важно е да се спазва обаче с напредване на годините, когато хипоталамусът, който оценява нивото на хидратация, търпи нарушения в своите функции и все по-често „забравя“ да изпраща сигнал на мозъка, че организмът се нуждае от вода. В резултат настъпва объркване на чувството за жажда с глад. За да не се замества приемът на вода с храна, е добре да се изработи действаща схема, която да напомня, че организмът трябва да се хидратира редовно. Инсталирането на подсещащо приложение на мобилния телефон е добро решение за справяне с една от основните пречки по пътя към отслабването.

Фокусирайте се върху тренировките с тежести

Силовите тренировки са изпитано средство за отслабване. Практикуването им в зряла възраст не само води до горене на мазнини, но и спомага за и засилване релефа на мускулите. Влиянието им върху мускулната тъкан е толкова мощно, че им отрежда славата на единствения успешен начин за противодействие на прогресивното намаляване на мускулната тъкан след 50 години. Добре е да се започне с по-леки тежести, за да се избегнат възможни наранявания и травми.

Яжте повече протеини

Белтъчините винаги за били неизменна част от успешния план за отслабване. Хората, които целят да свалят килограми, обаче се нуждаят от тях повече от всякога. Редица изследвания сочат, че високият им прием ускорява метаболизма и повлиява положително върху хормони, тясно свързани с регулацията на теглото. Най-добрите източници на протеини са червено месо, птиче месо, риба и соя.

Перфектно средство за здравословно отслабване

Хората над 50 години, както и всички останали, които искат да отслабнат здравословно, могат да увеличат многократно ефекта от предложените методи за отслабване, като се доверят на качествени средства за редуциране на теглото. Продуктите от фамилия Калорекс са разумна природна алтернатива на широко използваните синтетични лекарства срещу наднормено тегло. В съвременната холистична практика Калорекс / Calorex® си е извоювал слава на безпрецедентен лидер в топенето на мазнините в областта на корема и талията. Проучвания показват, че комбинацията от хидроксицитрат и хром пиколинат в състава му повишава до три пъти успеваемостта при отслабване, в сравнение само с прилагането на диета. Калорекс Апетин / Calorex® Apetin, пък е единственият разработен, патентован и научно доказан продукт на пазара у нас за потискане на апетита. Пиноленовата киселина във всяка негова капсула стимулира два пептидни хормона, които потискат глада, и така предпазва от излишен прием на калории.

Сподели: