качване на килограми от стрес

Качване на килограми от стрес е реален и често срещан проблем, който може да доведе до влошаване на емоционалното и физическото здраве.

Качване на килограми от стрес – негативните емоции ни карат да трупаме тегло

Физическият глад настъпва постепенно след определен период от време без прием на храна. При него, човек изпитва желание да се нахрани, като консумира различни видове храни до засищане. Сигнал до мозъка „оповестява”, че сме сити и можем да преустановим приема на излишна храна.

Емоционалният глад е много по-различен. Той се появява внезапно, придружен от огромно желание за прием на храна, като компенсация за изпитваните негативни емоции. Обикновено се жадуват определени храни, често нездравословни. Човек губи контрол над храненето, като се приемат големи количества храна и не се усеща ситост. След хранене се изпитват негативни емоции и страхове.

banner

Емоционалното хранене води до натрупване на излишно тегло, затлъстяване и влошаване на здравословното състояние. Емоционалният глад не се решава чрез рестриктивни диети. Начинът за справяне с него е адресиране на емоционалните проблеми, полагане на усилия за справяне със стреса и изграждане на здравословни навици на хранене.

Качване на килограми от стрес – съвети за справяне с проблема

Потърсете начини за овладяване на негативните емоции

Намерете своя здравословен начин за справяне със стреса. Отдайте се на градивни практики, като развиване на ваше хоби или спорт. Поговорете с близки или със специалист – не се страхувайте да потърсите помощ. Негативните емоции и напрежението се отразяват върху всички аспекти на здравето и не бива да се пренебрегват.

Изградете здравословни навици на хранене

Опитайте се да туширате емоционалния глад чрез следване на балансиран режим на хранене. Съставете си план, който да включва храни от всички големи групи – въглехидрати, мазнини и белтъци. Обогатете го със зеленчуци и свежи плодове. По този начин ще се чувствате сити и емоционално задоволени след всяко хранене. Ще подобрите метаболизма и ще повлияете положително върху хормоните, регулиращи апетита. Старайте се да пиете по два литра вода дневно. Живителната течност действа ободряващо и създава чувство за ситост.

Потиснете фалшивото чувство за глад и силния апетит

Напрежението, стресът и негативните емоции пораждат чувство за „фалшив” глад. Подкрепете физическото си здраве, като овладеете неестествения апетит чрез прием на природния продукт Калорекс Апетин/Calorex® Apetin.

Той е верният съюзник в борбата с емоционалния глад и излишните килограми!

Калорекс Апетин е специално разработен за потискане на силния апетит и регулиране на теглото. Благодарение на активната съставка – пиноленова киселина, извлечена от ядки на Корейски бор, се стимулират хормоните, които потискат глада. По този начин се усеща ситост и се ограничава опасността от прием на излишни калории. За постигане на оптимален ефект се препоръчва Калорекс Апетин да се съчетае с редовна физическа активност и пълноценен режим на хранене. Продуктът е напълно безвреден и е подходящ за продължителна употреба.

Сподели: