Сутрешни трикове за отслабване

Оказва се, че не само денят се познава по сутринта. Резултатите от диетите за отслабване – също! Колкото и невероятно да звучи, практикуването на определени ритуали след сън, значително ускорява загубата на тегло. Кои са те ще разберете в следващите редове.

Изненадващи сутрешни навици, които подпомагат отслабването

Излежаване в леглото

Качествената отмора е ключова за ефективното отслабване. Доказано е, че добре отпочиналият човек се придържа по-стриктно към режима за редуциране на теглото и не се поддава на въглехидратния глад. Поради това диетолозите са едни от най-големите застъпници на крепкия сън в битката срещу килограмите. Те обаче в никакъв случай не прокламират безцелното излежаване в леглото. Съветът им е да се изработи такъв сутрешен график, който позволява оставането в меката постеля няколко допълнителни минути след събуждане.

Дълбоко дишане

Коремното дишането е ефективно средство за борба не само със стреса, но и с излишните килограми. Хората, поели по пътя на отслабването, могат да се уверят в могъщата му сила. Достатъчно е да го практикуват по няколко минути всеки ден след сън, за да намалят нивото на кортизол (хормонът, отговорен за трупането на мазнини в областта на корема и талията) в кръвта си. Повишеното количество кислород, който постъпва в организма при този вид дишане, буквално събужда заспалия метаболизъм и ускорява топенето на мазнините. По-бързото издишане допълнително стимулира клетките да горят мастните натрупвания. Установено е, че за всеки литър кислород, който е консумиран, се изгарят 5 калории.

Добра закуска

Максимата „Яж, за да отслабнеш!“ важи с най-голяма сила за сутрешното хранене. Колкото по-обилно, толкова по-добре… за фигурата! Богатата на протеини, мазнини и въглехидрати закуска, не само че няма да прибави и грам към теглото на хората, които се стремят да влязат във форма, но и ефективно ще ги предпази от лапите на вълчия глад. Ето защо е абсолютно наложително първото хранене за деня никога да не се пропуска. Обядът може и да се раздели с приятел, а вечерята да се даде на врага, но към закуската трябва да се подхожда с нужното уважение и известна доза егоизъм.

Ранна тренировка

Резултатите от белгийско проучване сочат, че сутрешната гимнастика е изключително ефективна при отслабване. Изводът на учените, провели изследването, се основава на факта, че физическата активност непосредствено след ставане от леглото има способността да активира метаболизма. Това от своя страна води до изгаряне на повече калории през остатъка от деня.

Когато денят започне с идеята за отслабване, неминуемо трябва да завърши по същия начин

Последователността в решенията и действията е ключова за процеса на отслабване. Това предполага продължаване на битката с излишните килограми от сутрин до вечер. Изходът от нея до голяма степен се определя от приема на продукти за редуциране на теглото. Ефективността на продуктите от фамилия Калорекс при наднормено тегло и затлъстяване е научно доказана, при това без каквито и да било странични реакции. Калорекс / Calorex® е специално разработен на базата на висококачествен стандартизиран екстракт от Гарциния камбоджа и хром пиколинат, и е доказан лидер в топенето на мазнините в областта на корема и талията. Калорекс Апетин / Calorex® Apetin не му отстъпва по качества и доказва ефективността си при отслабване, като бързо създават чувство на ситост и предпазват от излишен прием на калории.

Сподели: