успешно отслабване

Хората, чието ежедневие е подчинено на идеята за отслабване, постоянно се стремят да намалят размера на порциите. Учени от Изследователския център за превенция в Станфорд, САЩ, обаче са на мнение, че това е напълно излишно, тъй като тайната на ефикасната диета не се крие в количеството, а в качеството на продуктите.

Как изследователите разкриват кой е най-успешният хранителен режим за отслабване?

„Диетолозите, които съветват хората със затлъстяване или наднормено тегло, да не превишават препоръчителния калориен прием от 2000 калории, допускат сериозна грешка. По този начин те създават негативна психическа нагласа в засегнатите и още от самото начало обричат опитите им за отслабване на неуспех. Порочната практика трябва да се преустанови своевременно! Вместо да броят калории, хората, които се стремят да редуцират теглото си, трябва да се фокусират върху това каква храна включват в менюто си“, категоричен е д-р Кристофър Гарднър, директор на Изследователския център. Той подкрепя мнението си със експеримент, търсещ тайната на успешната диета, който преди година провежда заедно с колегите си. Участниците, включили се в него, са приканени да консумират толкова храна дневно, отколкото се нуждаят, за да се почустват сити. Единственото условие, с което трябва да се съобразяват, е да се придържат към природосъобразна диета. След 12 месеца се оказва, че доброволците, които са изключили от менюто си добавената захар, преработените и рафинираните зърнени храни и са наблегнали на плодовете, зеленчуците и храните от цяло зърно, са успели да се разделят със значителна част от излишните килограми. Оказва се, че приложеният метод действа успешно както при участниците, които са следвали диета с ниско съдържание на мазнини, така и при тези, предпочели нисковъглехидратно хранене. Освен това нито генетичните различия между доброволците, нито разликите в инсулиновата чувствителност не повлияват резултата от метода на д-р Гарднър и екипа му. Ето защо учените съветват хората, които са поели по пътя на отслабването, да престанат да пресмятат колко калории приемат с храните и напитките, а да се концентрират върху здравословното хранене.

Кое е най-доброто допълнение към балансираната диета за здравословно и трайно отслабване?

Все повече български специалисти по хранене и диететика съветват своите пациенти освен на балансираното хранене да наблегнат и на приема на Калорекс / Calorex®. Този натурален продукт с научно доказан ефект, е разумна алтернатива на широко използваните синтетични средства за отслабване, които крият много нежелани ефекти. Ефективността му се дължи на рационалната комбинация на прецизно дозирани и високопречистени активни вещества – екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и активна форма на хром (хром пиколинат). Благодарение на мощното си взаимодопълващо действие съставките избирателно изгарят упоритите мазнини особено в областта на корема и талията и потискат техния синтез, засилват основната обмяна и намаляват апетита. Редица клинични проучвания показват, че хидроксицитратът и хром пиколинатът повишават до три пъти успеха от прилаганата диета за редуциране на теглото. За постигане на оптимален резултат се препоръчва Калорекс да се приема продължително време по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. Поради изцяло природния произход на съставките продуктът е перфектен избор за дългосрочна употреба.

banner
Сподели: