Движението е “най-добрият приятел на красивата” фигура. То дава допълнителен тласък, на процеса на отслабване. Редовното посещение на фитнес залата е едно от най-достъпните и предпочитани, както от мъже така и от жени, средства за отслабване и поддържане на отлична фигура. Причината за това е, че за голяма част от хората, при добро желание, няма нищо по-лесно от това след работа да отидат до най-близкия фитнес и да тренират толкова време, с колкото разполагат. Спортувайки редовно и усилено обаче, много хора са изправени пред въпроса “Защо въпреки тренировките не мога да отслабна?”.

Истината е, че интензивността на тренировките далеч не е единственият фактор, спомагащ за ефективно отслабване. Значителна заслуга за намаляване на теглото има и хранителния режим, който сме избрали да следваме и който е необходимо да се подчинява на определени правила. Когато спортуването не е придружено от правилен начин на хранене преди посещението на фитнес залата, въпреки положените от нас усилия, най-вероятно няма да стигнем до така желаното отслабване. Ако искаме да си спестим това разочарование, едно от най-важните неща, на които трябва да обърнем внимание е какво консумираме преди тренировката си.

Според специалисти изключително важно е никога да не тренираме на празен стомах, тъй като в този момент храната е необходима за доставянето на нужните хранителни вещества, което обаче далеч не означава, че можем да консумираме абсолютно всичко. Нека видим кои са позволените и забранените храни, включването или изключването на които ще помогнат или съответно ще “саботират” успешното отслабване след усилените тренировки.

За всички храни, които са били, сготвени в олио, е необходимо повече време за обработването им от организма. Ето защо не бива спортуващите, преди тренировка да се насочват към консумацията на пържени храни като картофи, кюфтета, мекици и др. За предпочитане е да се консумира сандвич със зеленчуци, например или пилешко месо, които обаче не са поляти със сосове или подправки, тъй като при активното движение те могат да раздразнят стомаха и да причинят стомашни киселини.

Ефективен продукт за отслабване, който повишава ефекта от фитнес тренировките, подпомага изгарянето на мазнини и увеличава метаболизма е Калорекс. Калорекс дължи тези свои ефекти на научно доказаните свойства на двете си естествени съставки – екстракт от плода гарциния камбоджия и биологичноактивна форма на хром. Калорекс се приема по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене. В качеството си на природен продукт, Калорекс е напълно безвреден и не предизвиква нежелани ефекти.

Сподели: